11.8 C
Lloret de Mar

El Castell d’en Plaja, una de les icones de Lloret, s’obre al públic per primer cop

Una notícia molt esperada entre veïns i visitants, que ja poden reservar l’entrada entre el 17 i el 23 de juliol.

Fotografia àeria del castell d'en Plaja.
Fotografia àeria del castell d'en Plaja.

Darreres Notícies

El Castell d’en Plaja, una de les icones més fotografiades de Lloret de Mar, es pot visitar per primer cop. Una notícia molt esperada entre veïns i visitants, que ja poden reservar l’entrada per entrar en un edifici privat que forma part del paisatge lloretenc, a on presideix la platja gran, l’entorn de Sa Caleta i el camí de ronda.

servicios profesionales jimenez

Les visites, que comencen aquest dissabte i s’allarguen una setmana, són possibles gràcies a l’acord entre l’Ajuntament i els nous propietaris, que de fet han estat els que han fet la proposta al consistori.

“Fa molta il·lusió poder visitar el castell, un edifici privat que no s’ha pogut veure mai per dins”

Jaume Dulsat

Aquesta Festa Major, per primera vegada, el Castell d’en Plaja s’obrirà al públic. Es tracta d’un edifici d’estil historicista, situat al final de Sa Caleta. Va ser projectat per l’arquitecte Isidor Bosch i construït per l’industrial gironí Narcís Plaja, com a xalet d’estiueig. La construcció es va iniciar l’any 1935, però es va aturar pels estralls de la guerra. L’any 1940 es van reprendre els treballs.

Una construcció que va estar envoltada d’una forta polèmica entre la població lloretenca. Tot i això, es considera una icona de Lloret de Mar i ha esdevingut un reclam turístic per les persones que visiten la destinació.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, assenyala que la visita “val la pena, especialment per les vistes”.

Les visites són guiades i gratuïtes, però cal reservar dia i hora a través del Museu del Mar (972 36 44 54). Hi ha tres torns al matí (a les 10h, 11h i 12h) i a la tarda (18h, 19h i 20h). Les visites al Castell d’en Plaja comencen aquest dissabte, 17 de juliol, i s’allarguen fins el dia 23. Ja hi ha grups plens.

spot_img

El + Vist