7 C
Lloret de Mar

El cementiri tindrà un espai de suport al dol perinatal, gestacional o neonatal

El ple ha fet una declaració institucional per reconèixer i donar visibilitat a aquest tipus de dol.

Dol perinatal (Diario Enfermero)
Dol perinatal (Diario Enfermero)

Darreres Notícies

De mica en mica, el dol perinatal, gestacional o neonatal va deixant de ser un tabú i va fent-se visible a la nostra societat. Tot i que encara queda molta feina a fer, ja fa un temps que moltes mares, famílies i entitats estan fent sentir la seva veu perquè es reconegui aquest dol. I, com a conseqüència, molts ajuntaments estan fent una declaració institucional per posar-se al costat de les famílies que han perdut un ésser estimat en mort perinatal, gestacional o neonatal, és a dir, durant l’embaràs o en el moment al voltant del naixement fins als 28 dies de vida.

És el cas de l’Ajuntament de Lloret, que així ho ha fet en el ple d’aquest dilluns. La declaració matisa que, per fer efectiu aquest reconeixement, el Consistori dotarà el cementiri municipal d’un espai de suport i confort per a les famílies que han patit una pèrdua d’aquestes característiques. A més a més, l’Ajuntament es compromet a donar a conèixer l’existència d’aquest espai, a impulsar altres estratègies d’acompanyament a les persones afectades i a donar suport a les associacions destinades a acompanyar en aquest dol.

Així mateix, la previsió és celebrar una cerimònia anual en record a aquests infants en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal, que es commemora el 15 d’octubre.

Finalment, es facilitarà la baixa i la flexibilitat de la jornada laboral als treballadors i treballadores de l’Ajuntament que visquin aquest procés.

spot_img

El + Vist