10.1 C
Lloret de Mar

El cineclub Adler projecta aquest vespre ‘Taxi Teheran’, premiada al festival de Berlín

El director, l’iranià Jafar Panahi, va rodar el film malgrat estar condemnat a 20 anys sense poder filmar.

Cartell
Cartell

Darreres Notícies

El Cineclub Adler ofereix una nova projecció aquesta nit. Taxi Teheran, premiada l’any passat al festival de Berlín, és la pel•lícula escollida per l’entitat. El president, Joan Moret, remarca que s’ha triat aquesta obra per diversos motius, com ara que el director, l’iranià Jafar Panahi, va rodar el film malgrat estar condemnat a 20 anys sense poder filmar. Per tant, es tracta d’una gravació clandestina que fins i tot va arribar al festival de Berlín “amagada en un pastís”.

Taxi Teheran mostra un taxi que recorre els carrers de Teheran, mentre que passatgers molt diversos entren al cotxe i expressen obertament la seva opinió mentre són entrevistats pel conductor, que és el propi director de la pel•lícula.

Per explicar com és la vida a Teheran, en un principi Panahi va gravar passatgers reals del taxi, però després va decidir que era millor fer-ho amb actors, de manera que és el que s’anomena una docuficció.

Taxi Teheran es projecta avui, en versió original subtitulada a l’espanyol, a partir de les nou de la nit al teatre municipal. El cost per persona és de cinc euros.

spot_img

El + Vist