7.3 C
Lloret de Mar

El Cineclub Adler projectarà el documental animat ‘Flee’

El film que narra el viatge de l'Amin com a nen refugiat d'Afganistan, es podrà veure avui dijous, a les 20.30 hores, al Teatre.

Amin, protagonista de 'Flee'
Amin, protagonista de 'Flee'

Darreres Notícies

Avui toca sessió del Cineclub Adler, que projectarà Flee. Serà, com sempre, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre de Lloret.

servicios profesionales jimenez

Flee és un documental del director danès Jonas Poher Rasmussen, que narra una història real a partir d’una producció d’animació. El president del Cineclub, Joan Moret, explica que el protagonista volia mantenir l’anonimat i el director va decidir crear uns personatges animats per narrar el seu relat.

“Com s’ho fa el director per no revelar la identitat del protagonista d’aquesta història? Doncs fent la pel·lícula amb dibuixos animats, que és una opció sorprenent per a un documental”

Joan Moret

L’Amin, protagonista de la història, s’enfronta a un dolorós secret que ha mantingut ocult durant 20 anys i que amenaça amb tirar per terra la vida que ha construït per a ell i el seu futur marit. Davant d’això, Amin accepta explicar el seu extraordinari viatge com a nen refugiat d’Afganistan.

Jonas Poher Rasmussen aconsegueix protegir l’anonimat del narrador, a la vegada que potencia la seva història, combinant el temps i la memòria de manera visceral i poètica amb un resultat que atrapa l’espectador.

“Amb diferents estils d’animació, combinant també diferents imatges d’arxiu, crea una història que és molt cinematogràfica, molt emocionat i que atrapa i sorprèn”

Joan Moret

A banda de rebre una nominació als Premis Òscar com a millor documental llarg, la pel·lícula “Flee” ha estat guardonada amb multitud de premis internacionals, entre els quals el Premi Cristall al Millor Llargmetratge d’Annecy.

La projecció, que s’emmarca dins de la Commemoració del Dia dels Drets Humans, compta amb el suport de la Plataforma per la Pau. Es farà avui, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist