Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Pompeu Fabra

El Club Marina Casinet recorda el llegat de Pompeu Fabra, amb el doctor Francesc Feliu (UdG)

La conferència és aquest divendres (20h) a la seu de l'entitat.

Pompeu Fabra

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Recordar la figura de Pompeu Fabra, descobrir els moments més destacats de la seva vida i conèixer com va ser el seu procés de normalització del català. Aquests són els objectius que s’ha marcat el club Marina Casinet, amb la conferència d’avui.

La xerrada es titula “El llegat de Pompeu Fabra avui” i anirà a càrrec de Francesc Feliu, doctor en filologia catalana de la Universitat de Girona. La xerrada es fa amb motiu dels 150 anys del naixement de Fabra i dels 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica Catalana. Joan Domènech, president del Casinet, assenyala que “vam pensar que era bo recordar la biografia de Fabra, ho vam encarregar al professor Francesc Feliu i va acceptar“.

Domènech destaca que Fabra “va acabar amb l’anarquia en què uns escrivien d’una manera i uns d’una altra, va posar ordre i va passar a la història com ordenador de la llengua catalana.”

La conferència es farà avui, a les 20 hores, a la sala d’actes del Club Marina Casinet. És una xerrada que es complementarà la setmana que ve, amb el monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra” a càrrec de l’actor Aitor Intende.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.