18.3 C
Lloret de Mar
Pompeu Fabra

El Club Marina Casinet recorda el llegat de Pompeu Fabra, amb el doctor Francesc Feliu (UdG)

La conferència és aquest divendres (20h) a la seu de l'entitat.

Pompeu Fabra

Darreres Notícies

Recordar la figura de Pompeu Fabra, descobrir els moments més destacats de la seva vida i conèixer com va ser el seu procés de normalització del català. Aquests són els objectius que s’ha marcat el club Marina Casinet, amb la conferència d’avui.

- Publicitat -

La xerrada es titula “El llegat de Pompeu Fabra avui” i anirà a càrrec de Francesc Feliu, doctor en filologia catalana de la Universitat de Girona. La xerrada es fa amb motiu dels 150 anys del naixement de Fabra i dels 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica Catalana. Joan Domènech, president del Casinet, assenyala que “vam pensar que era bo recordar la biografia de Fabra, ho vam encarregar al professor Francesc Feliu i va acceptar“.

Domènech destaca que Fabra “va acabar amb l’anarquia en què uns escrivien d’una manera i uns d’una altra, va posar ordre i va passar a la història com ordenador de la llengua catalana.”

La conferència es farà avui, a les 20 hores, a la sala d’actes del Club Marina Casinet. És una xerrada que es complementarà la setmana que ve, amb el monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra” a càrrec de l’actor Aitor Intende.

spot_img

El + Vist