Divendres, 22 gener 2021
11 C
Lloret de Mar
Quadern de bitàcola del Blanca Aurora

El Club Nàutic de Lloret cedeix el quadern de bitàcola del vaixell Blanca Aurora a l’Arxiu Municipal

Amb els documents, es podran conèixer les singladures de l'embarcació entre el 1851 i el 1853.

Quadern de bitàcola del Blanca Aurora

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

El Club Nàutic de Lloret ha cedit a l’Arxiu el quadern de bitàcola del vaixell Blanca Aurora, construït el 1848 pel mestre d’aixa Agustí Pujol. D’aquesta manera, es poden conèixer les singladures d’aquesta embarcació de tipus corbeta entre el 1851 i el 1853.

L’arxiver municipal, Quim Daban, destaca que un quadern de bitàcola era un document “on les embarcacions havien d’anotar totes les vicissituds que hi havia en una travessia com el bon o mal temps o els assaltaments”.

Concretament, en el quadern de bitàcola del vaixell Blanca Aurora s’expliquen els diferents viatges que es van fer, des de Barcelona fins a Cuba, passant també per Argentina i l’Uruguai. Com a curiositat, i segons ha explicat Quim Daban, l’any 1861, l’embarcació va patir un atac i un intent d’abordatge per part de pirates. Però els navegants del Blanca Aurora, amb el capità Silvestre Parés al capdavant, els van amenaçar amb un canó i els van fer marxar.

La regidora de l’Arxiu, Anna Garcia-Castany, valora de manera molt positiva la cessió d’aquests documents. Considera que “és un orgull que documents com aquests es preservin en el nostre arxiu i crearà molta curiositat”.

D’aquest emblemàtic vaixell, es conserva el mascaró de proa, que representa un retrat de Maria Parés, filla del capità i armador Silvestre Parés. La imatge va ser tallada per Francesc Pascual i Granés i actualment s’exhibeix al Museu Marítim de Barcelona, dins de l’exposició “Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana”.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".