24.8 C
Lloret de Mar
Neus Utges als estudis de la ràdio

El Coll i Rodés organitza una xerrada sobre el TEA adreçada als docents

És avui a les 17 hores i la ponent serà la psicòloga Neus Utges, especialitzada en aquesta afectació i coordinadora del centre Pas a Pas, aquí Lloret.

Neus Utges als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Xerrada sobre el Trastorn de l’Espectre Autista aquesta tarda, organitzada per l’institut Coll i Rodés. La ponent serà la psicòloga Neus Utges, especialitzada en aquesta afectació i coordinadora del centre Pas a Pas, aquí Lloret.

La conferència està oberta a tothom, però se centrarà especialment en la tasca dels docents, de manera que es donaran eines per gestionar l’activitat en una aula amb alumnes que pateixen aquest trastorn. Neus Utges explica que, el més important, és que els professors ofereixin una estructura molt clara i complementar les explicacions amb suports visuals.

Els últims estudis marquen que un de cada cent infants pateix TEA, tot i que als EUA ja hi ha estudis que marquen que és un de cada 68. Neus Utges explica que, gràcies a la nova llei d’inclusió, cada cop s’intenta que més perfils tinguin cabuda a l’escola ordinària i els centres estan més preparats. Tot i així, reconeix que a vegades falten recursos i per això és important que els docents coneguin com afrontar cada cas i fer el que estigui a les seves mans per garantir el confort dels alumnes.

El TEA és un trastorn del neurodesenvolupament, que se sol diagnosticar als tres anys. El dèficit més gran és en comunicació.

La xerrada es titula Eines per a la intervenció educativa dels infants amb TEA i començarà a les cinc de la tarda, a la sala d’usos múltiples del Coll i Rodés. La porta està oberta a tothom.

A banda de la ponència, també hi haurà una sessió de música per amenitzar l’activitat. Anirà a càrrec de Candela Gil, alumne de l’Escola de Música Lloret, amb la direcció de Mònica Krings.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist