4.9 C
Lloret de Mar

El color lila tenyirà uns 30 aparadors de Lloret de Mar

La iniciativa ‘Lloret, contra la violència masclista’ està organitzada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, amb el suport de l’Associació de Comerciants, Càritas i les dones de L’Aurora.

Presentació de la campanya del 25N aquest dilluns a Lloret.
Presentació de la campanya del 25N aquest dilluns a Lloret.

Darreres Notícies

Lloret de Mar tenyirà els aparadors de color lila amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La campanya, que compta amb la participació d’una 30a de botigues, s’ha presentat aquest dilluns amb la mirada posada al 25 de Novembre.

A més de tenyir els aparadors del color que simbolitza la lluita contra la violència masclista, els comerços comptaran amb uns pòsters amb les frases guanyadores i també finalistes del concurs que organitza l’Aurora. Els clients trobaran també unes cistelles amb llaços de color lila elaborats per un grup de dones de Càritas.

presentacio 2
Presentació de la campanya, aquest dilluns a la sala d’actes de l’Ajuntament de Lloret.

La iniciativa, anomenada ‘Lloret, contra la violència masclista’, l’organitza la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, amb el suport de l’Associació de Comerciants, Càritas i les dones de L’Aurora.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, i Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat, subratllen que la campanya dona “visibilitat” a les accions fetes a Lloret com a municipi feminista. Tico Alsina, gerent del sector dels comerciants, assenyala que la voluntat “és fer un acció amb el color lila en els aparadors”. Lucia Echegoyen, presidenta de Cáritas a Lloret, parla de “conscienciació perquè les dones exerceixin el poder”.

La urna per presentar les frases al concurs de l'Aurora
Unes quàntes frases del concurs, exposades l’any passat a la Biblioteca.

Conxa Alférez, membre de l’Aurora, es mostra contenta que els eslògans arribin als aparadors, a la vista de tothom. ‘Per mi, per tu, per tothom. Prou violència’ és la frase guanyadora enguany, del grup Fem Comunitat/SENTIR. La frase finalista és ‘No volem sobreviure, volem viure!‘, d’Addi Torrent.

Els eslògans anteriors -que també seran als aparadors- són ‘Si ets indiferent, ets còmplice’ de l’any passat, ‘La llibertat no té gènere’ del 2020 o ‘La teva lluita és la meva’ de l’any 2019.

spot_img

El + Vist