30.7 C
Lloret de Mar
Concurs de colles sardanistes del 2018

El Concurs de Colles Sardanistes de Lloret de Mar arriba al mig segle de vida

Concurs de colles sardanistes del 2018

Darreres Notícies

Aquest diumenge se celebrarà el Concurs de Colles Sardanistes de Lloret, que arriba a la cinquantena edició. Hi participaran 17 colles, la majoria vingudes d’arreu de les comarques gironines, tot i que també n’hi haurà de Barcelona.

El president de la Unió de Colles Sardanistes de la demarcació de Girona, Eduard Ayats, destaca que fa mig segle que es du a terme aquesta cita i assegura que el concurs es presenta molt atractiu.

El concurs començarà amb les dues sardanes de lluïment i, a partir d’aquí, s’anirà fent la classificació de totes les categories, des d’alevins fins a veterans. Es valoraran diferents aspectes.

El regidor de Cultura, Cristian Fernández, valora de manera molt positiva haver arribat a la cinquantena edició i espera que sigui una jornada amb molta participació i assistència. I considera que és important mantenir aquests esdeveniments per assegurar que la tradició sardanística no es perdi i transmetre-la a les noves generacions.

En el concurs també hi haurà la participació de la Colla Sardanista de l’escola Pere Torrent, en la categoria aleví. Acompanyats de la mestra Mercè Planas, ballaran una quinzena de nens i nenes d’onze anys que al llarg del curs han treballat diferents aspectes relacionats amb la sardana. Des del centre valoren de manera molt positiva que els més petits s’interessin per la cultura catalana.

El 50è Concurs de Colles Sardanistes de Lloret se celebrarà aquest diumenge, a les sis de la tarda, a la plaça Pere Torrent.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img