24.8 C
Lloret de Mar

El confinament ha fet palès que hi ha molta discriminació del col·lectiu LGTBI a la família

És una de les conclusions del manifest del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que a Lloret s'ha celebrat al pas de vianants que s'ha pintat amb els colors de la bandera del col·lectiu.

Darreres Notícies

La crisi del coronavirus i, en concret el confinament que hem hagut de viure, han fet palès que encara hi ha molta discriminació del col•lectiu LGTBI en l’àmbit familiar. Aquest és un dels missatges que s’han enviat a Catalunya amb el manifest institucional d’aquest diumenge, 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

A Lloret, el manifest l’ha llegit l’alcalde, Jaume Dulsat. El text matisa que la majoria de persones no pateixen aquesta discriminació, però fa èmfasi en què n’hi ha moltes que sí i, a més, també hi ha molt de rebuig a través de les xarxes socials. Per tant, conclou, encara hi ha molta feina a fer.

En la seva intervenció, l’alcalde també ha explicat que a Lloret, en concret, també hi ha feina a fer perquè, tot i que el municipi és, en general, tolerant, aquests dies hi ha hagut moltes mostres de discriminació cap al col•lectiu LGTBI. I és que moltes persones han criticat o qüestionat la necessitat de col·locar un pas de vianants al costat del pavelló del Molí.

També la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, s’ha expressat en aquest sentit i ha recordat que l’homosexualitat va formar part de la llista de malalties mentals fins al 1990 i la transexualitat, fins fa només dos anys, el 2018. A més, ha posat com a exemple diferents frases habituals que es diuen i que estan carregades de prejudicis i discriminació per raons d’orientació sexual o identitat de gènere, com ara: “Em sembla perfecte que se celebri el Dia de l’orgull gai, però i el dia de les persones heterosexuals?”, “Em sembla genial que ja hagin aconseguit més drets, però què més volen?” o “El col·legi és per educar, però no per adoctrinar amb ideologies de gènere”. Segona la regidora, “la persona que sovint verbalitza aquestes frases comença deixant clar que respecta les opcions sexuals de tothom, però sempre hi ha un però“.

Així doncs, mentre hi hagi aquestes actituds, el Dia de l’Orgull LGTBI haurà de ser una jornada reivindicativa i no festiva. A Lloret, la reivindicació s’ha fet aquest diumenge a la tarda al pas de vianants que s’ha pintat amb els colors de la bandera del col·lectiu, ubicat al costat del pavelló del Molí.

Entre el públic, hi havia un grup de joves i adolescents, que reconeixen que la situació ha canviat en els últims anys, però asseguren que encara hi ha molta discriminació i assetjament als instituts i, per tant, la formació a les escoles és clau per eliminar aquestes actituds. Per la seva banda, Xavi Orri i Ivan Soriano, membres de Las Influencers i també coorganitzadors de la Taula d’Experiències del Dia contra l’homofòbia, han reivindicat una societat lliure de discriminació.

L’acte d’aquest diumenge també s’ha aprofitat per recordar que el municipi forma part de la Xarxa del Servei d’Atenció i Informació al col•lectiu LGTBI, el SAI, que assessora i dona suport al col•lectiu per a qualsevol necessitat que pugui tenir.

A banda de la lectura del manifest, a l’acte d’aquest diumenge s’ha projectat un vídeo elaborat per la regidoria d’Igualtat, La Caravana de les Arts i Nova Ràdio Lloret.

Jaume Dulsat, Jennifer Pérez i vox populi
spot_img

El + Vist