7.6 C
Lloret de Mar

El Consell per la República commemora el 5è aniversari de l’1-O amb una marxa de torxes i urnes

Es farà aquest divendres, a les 21.30 hores, des del Castell d’en Plaja fins a l’Ajuntament, amb el lema 'Vam votar, vam guanyar'.

La Marxa de Torxes del 2021
La Marxa de Torxes del 2021

Darreres Notícies

El Consell per la República de Lloret commemora el cinquè aniversari del referèndum de l’1 d’octubre amb una marxa de torxes i urnes. L’entitat vol recordar que el 2017 es va aconseguir un fet històric per part del poble i cal no oblidar tot el que va comportar.

En aquest sentit, Rosa Clota, del Consell per la República, remarca que cal reivindicar aquells fets i les seves conseqüències.

“Ens van apallissar i això no els ho podrem perdonar mai: aquí Lloret ens vam salvar, però hi ha pobles que ho van passar molt malament i encara tenen seqüeles”

Rosa Clota

Des de l’organització demanen a tothom que tingui una urna guardada que la porti i s’hi posarà un llum led per il·luminar-la. L’objectiu és recordar que, gràcies a la bona coordinació que hi va haver per organitzar el referèndum, el Govern espanyol va ser incapaç de trobar les urnes.

“Reivindicar que aquestes urnes no van ser capaços de trobar-les i això és molt gros, que un govern que fa bandera de fer-ho tot bé i tots buscant, però ningú va trobar-les”

Rosa Clota

La marxa es farà aquest divendres, a dos quarts de deu de la nit, des del Castell d’en Plaja fins a l’Ajuntament, amb el lema Vam votar, vam guanyar.

El Consell per la República organitza la marxa la vigília de l’1 d’octubre, perquè dissabte participarà a la concentració convocada a Barcelona. Rosa Clota posa èmfasi en què la ciutadania segueix amb ganes de mobilitzar-se i, en aquest sentit, critica la impassibilitat dels governants en aquests cinc anys.

“La gent té ganes de moure’s, és només el govern que no vol moure’s i això és molt trist, ells haurien d’anar a davant i no ho fan i això sap molt de greu al poble”

Rosa Clota

Per anar a la concentració de Barcelona, que començarà a les cinc de la tarda, el Consell per la República organitza un autocar que sortirà a les dues de la tarda des de la Plaça de la Vila.

spot_img

El + Vist