10.1 C
Lloret de Mar
El conseller Damià Calvet, amb l'alcalde de Blanes

El conseller Calvet deixa clar que no s’oferirà la gratuïtat de la C-32 com a alternativa a la línia de tren

Els alcaldes de la zona havien demanat l'aixecament de barreres mentre es fan les obres del pont destrossat pel temporal Gloria.

El conseller Damià Calvet, amb l'alcalde de Blanes

Darreres Notícies

La Generalitat tanca la porta a la gratuïtat de la C-32 entre Blanes i Barcelona per fer front als problemes de connectivitat amb Barcelona arran dels desperfectes ocasionats pel temporal Glòria a la línia 1 de Rodalies.

En declaracions recollides de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha deixat clar que no s’aixecaran les barreres de l’autopista malgrat que ho havien demanat els alcaldes de la zona. El conseller apunta que un dels motius per aprovar l’aixecament de barreres seria la “incomunicació temporal” de la zona, una circumstància que no es produeix. A més, el conseller creu que oferir la gratuïtat suposaria un “eventual augment de cotxes” per aquesta via que “aprofitaria” l’aixecament de barreres per circular-hi.

El que sí que ha anunciat Damià Calvet és que es crearà una línia de bus de reforç entre Blanes i Barcelona. En canvi, Lloret de Mar segueix treballant per mirar de crear un bus que connecti la destinació amb Santa Susanna per millorar la connexió amb Barcelona. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, critica que ara mateix des de Lloret cal agafar un bus per anar fins a Blanes, on cal agafar un altre bus llançadora fins a Malgrat de Mar, que compta amb una afectació de mobilitat molt gran.

Tot plegat, són mesures que es prendran mentre es restaura el pont que connecta Blanes amb Malgrat de Mar i per on passa la línia 1 de Rodalies de Renfe. Un projecte que el conseller remarca que millorarà la connexió.

Les obres al pont, fa uns dies (NRLL)

En aquest sentit, Calvet ha recordat que han demanat a Adif que desdobli la via del pont i d’aquesta manera es pugui augmentar la circulació de trens. Les obres de reparació del pont s’allargaran deu mesos. En aquest mateix termini, Territori també preveu reparar el pont de vehicles entre la comarca de la Selva i la del Maresme.

spot_img

El + Vist