14.9 C
Lloret de Mar

El curs escolar ha començat aquest dilluns amb més de 3.000 alumnes a les escoles de Lloret

Són 150 menys dels que van acabar el curs passat, marcat per l'arribada de famílies ucraïneses a Lloret, però segueix sent una xifra elevada i l'Ajuntament reclama més places al departament d'Educació.

Uns nens arribant a l'escola, aquest matí
Uns nens arribant a l'escola, aquest matí

Darreres Notícies

Més de 3.000 infants han començat les classes aquest matí a les escoles de Lloret de Mar. En total, són uns 150 alumnes menys dels que eren quan es va tancar el curs passat, molt marcat per l’arribada massiva de famílies ucraïneses al municipi.

servicios profesionales jimenez

No obstant això, el regidor d’Educació, Albert Ferrández, reconeix que la xifra d’alumnes segueix sent molt elevada i des de l’Ajuntament fa anys que reclamen que es creï una escola nova o, com a mínim, que es facin modificacions per poder incrementar el nombre de places amb bones condicions en algun centre ja existent.

“És veritat que la situació a nivell de places escolars continua sent de calma tensa i l’Ajuntament farà el que està fent fins ara: intentar convèncer el departament d’Educació perquè actuïn per ampliar places”

Albert Ferrández

El curs escolar s’ha iniciat abans del que és habitual a tot Catalunya i, a més, durant el mes de setembre l’horari serà intensiu als matins, fins a la una. El regidor reconeix que el professorat ha tingut menys dies per preparar el curs, però, com a contrapartida, tindran totes les tardes de setembre per poder fer feina.

“Ara han tingut  menys dies complerts de preparació, però totes les tardes de setembre, on no hi haurà infants però els equips docents treballaran, continuaran sent espais de preparació”

Albert Ferrández
Les famílies acomiadant als petits, a la porta de l'escola
Les famílies acomiadant als petits, a la porta de l’escola

Albert Ferrández creu que l’avançament és un canvi positiu que ja es du a terme en la majoria de països europeus i que caldrà acostumar-s’hi.

“La gran majoria de països de la Unió Europea això ja ho fan fa molts anys, no és una cosa nova, i sempre ha funcionat; per tant, aquí no hauríem de ser diferents”

Albert Ferrández

L’alumnat, per la seva banda, pot quedar-se a les tardes a l’escola fent activitats extraescolars gratuïtes, finançades pel departament d’Educació.

Un altre debat que hi ha sobre la taula a Lloret és l’horari de l’institut escola. Recordem que la Generalitat vol que sigui partit a tots els cursos, mentre que l’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) reclama que a Secundària segueixi sent intensiu, com fins ara. El regidor recorda que es va acordar no tocar-lo per aquest curs, però creu que els propers mesos caldrà treballar per aconseguir unificar l’horari a tot el centre de cara al curs 2023-2024, tal com vol el departament d’Educació.

“Un institut escola és un model pedagògic diferent i, per tant, té unes regles del joc diferents i, de mica en mica, el departament vol que tots vagin fent el canvi i unifiquin els horaris de primària i secundària”

Albert Ferrández

Mentre que els alumnes d’Infantil i Primària han començat avui les classes, els instituts obriran les portes a partir de dimecres.

spot_img

El + Vist