26.9 C
Lloret de Mar
Un infant al passeig de Lloret (El 0-3 existeix)

El Dia Universal dels Drets dels Infants es commemora aquest divendres

Es recorda l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant per part de l’ONU el 20 de novembre del 1989.

Un infant al passeig de Lloret (El 0-3 existeix)

Darreres Notícies

Aquest divendres, 20 de novembre, es commemora el Dia Universal dels Drets dels Infants. La data recorda l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant per part de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) el 20 de novembre del 1989.

Una convenció que, posteriorment, va ser ratificada per tots els països de l’ONU excepte Somàlia i els Estats Units d’Amèrica. Aquesta Convenció, al seu torn, es tracta d’un desenvolupament i ampliació dels continguts establerts per la insuficient Declaració dels Drets de l’Infant de l’any 1959.

L’educadora infantil lloretenca Natàlia Grifé remarca que és molt important assenyalar aquesta efemèride al calendari perquè encara avui en dia hi ha molts infants a qui se’ls vulneren els drets.

Natàlia Grifé creu que, a la societat en general, “falta molta consciència” sobre els drets dels infants, que també formen part de la societat. En aquest sentit, “queda molta feina per fer”.

“Quan es creen jardins, parcs, carrers… on queden els drets dels infants? No és tasca només de l’escola o la família. els infants formen part de la societat i, per tant, és responsabilitat de tots”

Natàlia Grifé

La celebració universal d’aquesta jornada, per tant, està motivada pel desig social de donar un impuls positiu al reconeixement dels drets a la salut, a l’educació, a la protecció i a la millora de qualitat de vida de col·lectius generalment desfavorits. Tot això, independentment del lloc del món on hagin nascut. L’objectiu de la commemoració és, doncs, recordar a la ciutadania que els infants són el col·lectiu més vulnerable i que pateix més les crisis i els problemes del món.

I per aportar el seu granet de sorra per ajudar el col·lectiu d’infants de zero a tres anys, un grup d’educadors s’han unit per impulsar un moviment anomenat El 0-3 existeix. Precisament, demà divendres, per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants, al compte d’Instagram d’El 0-3 existeix faran un directe per parlar-ne. Serà a dos quarts de set de la tarda, amb dues educadores infantils: la mateixa Natàlia Grifé i Eva Sargatal.

spot_img

El + Vist