9.4 C
Lloret de Mar

El director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona visita Lloret, interessat sobretot pel MOLL

Fa uns dies, també van ser a Lloret representants de Cienfuegos, a Cuba, per conèixer de primera mà les experiències i projectes culturals de Lloret.

La visita del director dels serveis territorials de Cultura, al Museu del Mar
La visita del director dels serveis territorials de Cultura, al Museu del Mar

Darreres Notícies

El director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud, ha visitat Lloret de Mar per conèixer de primera mà els diferents projectes culturals del municipi. La visita es va fer ahir dimecres, amb la presència de l’alcalde, diversos regidors i personal tècnic que s’encarreguen d’assumptes municipals d’àmbit cultural.

Calataiud es va interessar, sobretot en els equipaments que formen part del MOLL, el Museu Obert de Lloret. Josep Calataiud remarca que es tracta d’una proposta estructural.

“És una aposta estructural i els projectes que m’han presentat caminen cap a desenvolupar la cultura com un eix vertebrador de les polítiques que després toquen altres àmbits”

Josep Calataiud

El director territorial de Cultura va agrair l’acolliment que li van fer a Lloret de Mar i s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per al que necessiti, especialment de cara a la celebració a Lloret de la Capitalitat de la Cultura Catalana, que serà el 2023.

La visita del director dels serveis territorials de Cultura, al Museu del Mar
La visita del director dels serveis territorials de Cultura, al Museu del Mar

L’alcalde, Jaume Dulsat, considera que ha estat molt positiu per al municipi rebre la visita del responsable de Cultura a Girona i ressalta el valor que té el MOLL.

“El MOLL és una història d’èxit, una manera de vehicular la cultura a tota la gent que ens visita, de fer a la gent propera al nostre patrimoni i al nostre passat indià”

Jaume Dulsat

Des de l’Ajuntament, ja treballen a fons en l’organització de la Capitalitat de la Cultura l’any que ve.

Concretament, Josep Catalaiud va visitar els Jardins de Santa Clotilde, el Museu del Mar i la casa indiana de Can Font.

Aquests dos últims equipaments també van despertar l’interès dels representants de la ciutat cubana de Cienfuegos, que van ser a Lloret fa uns dies, amb una delegació encapçalada pel president de l’Assemblea Municipal.

Estaven interessats en conèixer experiències de projectes culturals i, especialment, com funcionen les xarxes europees, ja que Lloret forma part de dues i una fins i tot la presideix.

“Tenien interès en saber com funcionen les rutes europees, de les quals formem part de dues, i una, la de Jardins Històrics, tinc l’honor de presidir-la”

Jaume Dulsat

En aquest sentit, Lloret presideix la Xarxa Europea de Jardins Històrics i forma part de la Xarxa Europea de Cementiris Singulars. A més, també integra la Xarxa de Municipis Indians. Tots, reconeguts com a Itineraris Culturals pel Consell d’Europa.

spot_img

El + Vist