11.1 C
Lloret de Mar

El festival ‘Cançó de la Mediterrània’ se celebra a Lloret de dimecres a dissabte

Aquest dimecres es farà el concurs a l'església, mentre que les corals cantaran dijous i divendres a la plaça de l'església i a la Catedral de Barcelona.

Orgue parroquial
Orgue parroquial

Darreres Notícies

Lloret acull, de demà a dissabte, el festival Cançó de la Mediterrània, un dels certàmens de cant coral de més prestigi en l’àmbit internacional.

El concurs, que acull agrupacions de Polònia, Lituània, Ucraïna, Eslovènia i Catalunya, es farà demà, a l’església parroquial, entre les nou del matí i les deu de la nit. Una membre dels Amics de la Música de Lloret, Conxa Alférez, ha explicat que de les setze corals que hi participaran, un bon grapat s’ha apuntat a la categoria de música en català. El jurat estarà format per set mestres de renom internacional.

De cara a dijous i divendres a la tarda, la meitat de les corals actuaran a la plaça de l’Església, mentre que la resta aniran a la Catedral de Barcelona. La cloenda es farà dissabte, al teatre municipal, amb l’entrega de premis.

Conxa Alférez remarca que acollir aquest festival aporta una molt bona promoció de Lloret com a municipi cultural.

Igual que els concerts que han organitzat els Amics de la Música al llarg de tot l’estiu, el festival serà benèfic amb la restauració de l’orgue parroquial. Un tipus d’orgue que Alférez ha recordat que és gairebé únic, perquè només n’hi ha un d’igual a Montserrat. Per això fa una crida a tots els veïns perquè col•laborin amb la campanya Música per un tub!.

spot_img

El + Vist