14.1 C
Lloret de Mar
Una finestra ventilant a l'aula (Pompeu Fabra)

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Una finestra ventilant a l'aula (Pompeu Fabra)

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

L’Ajuntament recordarà a les direccions dels centres educatius la importància de seguir les orientacions pel que fa a la ventilació als seus equipaments publicades per la Generalitat. Així s’ha aprovat a través d’una esmena a la totalitat que ha presentat l’equip de Govern a una moció de Cs; el document final ha tingut el vistiplau de tots els regidors excepte Lloret en Comú i PSC, que s’han abstingut.

La formació taronja havia presentat una moció perquè es millorés la ventilació a les aules dels centres educatius municipals. En aquest sentit, la proposta de Cs era que s’equipés els centres amb un mesurador de CO2 per estudiar la situació i la ventilació de cada aula, a banda de sol·licitar al Departament d’Educació la col·locació de filtres HEPA en aquelles aules on la ventilació manual i mecànica fos insuficient.

L’equip de govern, però, va exposar que s’ha comprovat que tots els centres educatius municipals de Lloret apliquen correctament els protocols de ventilació publicats pel Departament d’Educació i el Departament de Salut de la Generalitat amb el nom Orientacions sobre ventilació en els centres educatius en el marc de la Covid-19. Així que creuen que no cal dotar els centres de material nou.

Per això l’esmena a la totalitat del Govern proposa recordar a les direccions dels centres la importància de seguir aquestes orientacions i, en cas que se sospiti de mala ventilació en qualsevol espai d’un centre educatiu, que les direccions ho notifiquin ràpidament als Serveis Territorials de Girona.

En cas que els Serveis Territorials en un termini màxim de quinze dies no donessin resposta, l’Ajuntament es compromet a fer les comprovacions pertinents i a prendre les mesures correctives que els experts considerin.

També havia presentat una esmena el PSC que proposava modificar el redactat i eliminar algun punt de la moció de Cs; l’esmena, però, es va desestimar.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.