14.4 C
Lloret de Mar

El govern tanca discoteques, sales de ball i festa a tot Catalunya per la Covid

La mesura entra en vigor aquest dissabte i tindrà una durada de 15 dies.

La 'riera', que concentra la majoria de discoteques de Lloret, en una fotografia d'arxiu
La 'riera', que concentra la majoria de discoteques de Lloret, en una fotografia d'arxiu

Darreres Notícies

L’oci nocturn queda restringit a tot el país per lluitar contra els brots de coronavirus, segons acaba de publicar el 324.cat. El comitè tècnic del Procicat ha decidit suspendre a tot Catalunya l’obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles. La mesura afecta també a totes les activitats musicals amb pistes de ball.

servicios profesionales jimenez

El Procicat també obliga a tancar les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo, arreu de Catalunya, a les 24:00 hores.

La mesura entra en vigor aquest dissabte i tindrà una durada de 15 dies.

El govern justifica la mesura per la situació epidemiològica al conjunt de Catalunya. En els últims dies, l’oci nocturn ha estat en el punt de mira dels contagis, en especial entre els joves. Davant d’una mesura esperada, el sector de l’oci nocturn ja va demanar que no se’l criminalitzés i advertien que si se’ls tancava el resultat podia “ser l’oposat al que es pretén”.

Recordem que a Lloret de Mar, aquesta última setmana, el nombre de positius per cada 100.000 habitants (que és com es mesura l’impacte del coronavirus) és de 10,4. Una xifra molt baixa si es compara amb llocs com Figueres, on és de 135 contagiats per cada 100.000 habitants o l’Hospitalet de Llobregat, on puja a 227,2.

L’Ajuntament conclou que la situació està controlada a Lloret de Mar i recorda que cal seguir complint les mesures de seguretat necessàries, especialment l’ús de la mascareta, que es considera l’eina més potent que té a l’abast la ciutadania per combatre la pandèmia fins que hi hagi una vacuna.

Cal afegir que a data d’avui, no hi ha cap persona ingressada a l’hospital comarcal de la Selva (Blanes), segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Afegeix que hi ha tres persones ingressades per Covid-19 a l’hospital Sant Jaume de Calella.

spot_img

El + Vist