11.3 C
Lloret de Mar

El Govern vol controlar la pandèmia per poder obrir les escoles el 14 de setembre

Amb la fi de poder començar el curs presencialment, la Generalitat ha impulsat noves mesures com ara la prohibició de fer reunions de més de 10 persones.

Una alumna fent la Selectivitat al Coll i Rodés
Una alumna fent la Selectivitat al Coll i Rodés

Darreres Notícies

Controlar la pandèmia per poder obrir les escoles el 14 de setembre és el principal objectiu del Govern català, que ha decretat noves mesures. La més destacada és la prohibició de fer trobades amb més de deu persones. Ho ha anunciat el president Quim Torra en una roda de premsa aquest dilluns, en què ha reconegut que l’estat actual de la pandèmia a Catalunya és preocupant.

Segons el president, el 70% dels contagis es produeixen en trobades amb familiars i amics. Per això es volen limitar i les úniques excepcions seran l’àmbit laboral i els transports públics. Una vegada hagi entrat en vigor, la mesura es preveu que duri quinze dies.

L’alcalde, Jaume Dulsat, demana seny i responsabilitat a tothom per poder iniciar el curs escolar tal com està previst i que els alumnes puguin tornar a les aules després de molts mesos.

Dulsat considera que en els àmbits públic i professional, s’estan prenent totes les precaucions adequades i els contagis són mínims. El problema està, sobretot, en les trobades amb amics i família, en què tothom és relaxa i el risc de propagació és molt elevat.

De fet, a Lloret fa uns dies un brot en una trobada familiar va fer saltar totes les alarmes. Si es deixa a banda aquest brot, però, l’alcalde assegura que la situació al municipi és bona i l’estiu està transcorrent amb tranquil·litat pel que fa a la pandèmia.

Tot i així, Jaume Dulsat insisteix en què no es pot abaixar la guàrdia i cal seguir mantenint les mesures que s’han convertit en habituals, com ara el rentat de mans amb freqüència, l’ús de la mascareta o la distància física entre persones.

A més, segons el pla del Govern català, es mantenen el tancament de l’oci nocturn, les restriccions d’aforament de bars i restaurants, la prohibició de fumar si no hi ha distància i la restricció de consum d’alcohol a l’espai públic.

spot_img

El + Vist