Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Una alumna fent la Selectivitat al Coll i Rodés

El Govern vol controlar la pandèmia per poder obrir les escoles el 14 de setembre

Amb la fi de poder començar el curs presencialment, la Generalitat ha impulsat noves mesures com ara la prohibició de fer reunions de més de 10 persones.

Una alumna fent la Selectivitat al Coll i Rodés

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Controlar la pandèmia per poder obrir les escoles el 14 de setembre és el principal objectiu del Govern català, que ha decretat noves mesures. La més destacada és la prohibició de fer trobades amb més de deu persones. Ho ha anunciat el president Quim Torra en una roda de premsa aquest dilluns, en què ha reconegut que l’estat actual de la pandèmia a Catalunya és preocupant.

Segons el president, el 70% dels contagis es produeixen en trobades amb familiars i amics. Per això es volen limitar i les úniques excepcions seran l’àmbit laboral i els transports públics. Una vegada hagi entrat en vigor, la mesura es preveu que duri quinze dies.

L’alcalde, Jaume Dulsat, demana seny i responsabilitat a tothom per poder iniciar el curs escolar tal com està previst i que els alumnes puguin tornar a les aules després de molts mesos.

Dulsat considera que en els àmbits públic i professional, s’estan prenent totes les precaucions adequades i els contagis són mínims. El problema està, sobretot, en les trobades amb amics i família, en què tothom és relaxa i el risc de propagació és molt elevat.

De fet, a Lloret fa uns dies un brot en una trobada familiar va fer saltar totes les alarmes. Si es deixa a banda aquest brot, però, l’alcalde assegura que la situació al municipi és bona i l’estiu està transcorrent amb tranquil·litat pel que fa a la pandèmia.

Tot i així, Jaume Dulsat insisteix en què no es pot abaixar la guàrdia i cal seguir mantenint les mesures que s’han convertit en habituals, com ara el rentat de mans amb freqüència, l’ús de la mascareta o la distància física entre persones.

A més, segons el pla del Govern català, es mantenen el tancament de l’oci nocturn, les restriccions d’aforament de bars i restaurants, la prohibició de fumar si no hi ha distància i la restricció de consum d’alcohol a l’espai públic.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.