4.9 C
Lloret de Mar

El Gran Recapte recupera la recollida física als supermercats aquest cap de setmana

A Lloret de Mar, hi haurà parades als dos Caprabos, als dos Bon Àrea, a l’Aldi i al Novavenda.

El Gran Recapte del 2019 en un supermercat de Lloret
El Gran Recapte del 2019 en un supermercat de Lloret

Darreres Notícies

El Gran Recapte d’Aliments, que arriba aquest cap de setmana, recupera la recollida física als supermercats. Per tant, alguns establiments tornaran a recollir productes allà mateix, tot i que es manté la possibilitat de fer donatius de manera virtual.

Després de dos anys marcats per la pandèmia en què no s’han pogut instal·lar punts de recollida, aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, tornarà a haver-hi voluntaris en diferents supermercats i mercats d’arreu de Catalunya per demanar a la població que doni algun producte per a les famílies més necessitades.

Serà ja la 14 edició del Gran Recapte i, a Lloret de Mar, hi haurà parades als dos Caprabos, als dos Bon Àrea, a l’Aldi i al Novavenda. A més a més, a la resta es podrà fer un donatiu econòmic a les caixes.

Com sempre, es demanen donacions de l’anomenada cistella bàsica, com pasta, oli, llegums, cereals, llet, conserves o arròs. I es fa especial èmfasi en els productes infantils, tant d’alimentació com d’higiene. A més a més, en aquestes dates també es demanen productes nadalencs, tal com apunta la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez.

“Tothom té dret de gaudir dels dolços nadalencs i volem potenciar, també, els productes infantils, que fan molta falta”

Arantxa Jiménez

Per poder tirar endavant la campanya, l’organització compta amb un gran nombre de voluntaris. Les persones interessades en participar-hi, poden apuntar-se a través del formulari  que hi ha al web del Banc dels Aliments de Girona o bé adreçant-se directament al Centre de Distribució d’Aliments de Lloret. L’únic requisit és ser major de 16 anys.

Aquí a la vila, es compta amb un bon gruix de voluntaris, entre els quals hi ha els alumnes de l’assignatura de Servei Comunitari de l’institut Sant Quirze.

La regidora ha explicat que el nombre de famílies usuàries del Centre de Distribució d’Aliments de Lloret s’ha reduït en comparació amb l’època de pandèmia. Tot i així, com és habitual, la demanda creix quan acaba la temporada alta i moltes persones deixen de treballar.

“Venim d’una pandèmia en què hi havia molta necessitat, aquest estiu s’ha recuperat i s’ha notat bastant, però ara a l’hivern a Lloret tenim temporada baixa i hi ha més demanda”

Arantxa Jiménez

A banda del Gran Recapte d’aquest cap de setmana, del 25 de novembre fins al 6 de desembre també es podrà col·laborar a través del web del Banc dels Aliments de Girona i del canal de pagament Bizum.

spot_img

El + Vist