Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar
II Forum Europeu de Jardins Històrics

El II Fòrum Europeu de Jardins Històrics prepara la candidatura a Itinerari Cultural

Lloret de Mar, on hi ha els Jardins de Santa Clotilde, lidera l'associació europea de Jardins Històrics i la vila va ser la seu del primer fòrum, celebrat l'any passat.

II Forum Europeu de Jardins Històrics

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Lloret de Mar ha participat en el II Fòrum Europeu de Jardins Històrics per preparar la candidatura a Itinerari Cultural. Una menció que atorgarà el Consell d’Europa a finals d’aquest mes de setembre.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que la intenció és que els jardins històrics d’arreu d’Europa que compleixin els requisits pertinents puguin formar part d’una xarxa que els permeti rebre subvencions per a la promoció. Amb aquest objectiu van treballar en el segon fòrum, celebrat a Itàlia, on també es va confirmar l’entrada a la xarxa dels Jardins de Bóboli, de Florència, que són uns dels més importants i referents d’Europa.

Amb la menció d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, es vol reconèixer el valor històric, artístic i social dels jardins històrics. A més, el programa compta amb l’objectiu de contribuir a la promoció de la identitat i la ciutadania europea a través del coneixement del patrimoni del continent.

L’alcalde està orgullós que sigui Lloret qui hagi impulsat aquesta iniciativa i creu que és molt beneficiós per a la destinació. Recordem que Lloret de Mar, on hi ha els Jardins de Santa Clotilde, lidera l’associació europea de Jardins Històrics i que la vila va ser la seu del primer fòrum, celebrat l’any passat.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.