6.4 C
Lloret de Mar

El II Fòrum Europeu de Jardins Històrics prepara la candidatura a Itinerari Cultural

Lloret de Mar, on hi ha els Jardins de Santa Clotilde, lidera l'associació europea de Jardins Històrics i la vila va ser la seu del primer fòrum, celebrat l'any passat.

II Forum Europeu de Jardins Històrics
II Forum Europeu de Jardins Històrics

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha participat en el II Fòrum Europeu de Jardins Històrics per preparar la candidatura a Itinerari Cultural. Una menció que atorgarà el Consell d’Europa a finals d’aquest mes de setembre.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que la intenció és que els jardins històrics d’arreu d’Europa que compleixin els requisits pertinents puguin formar part d’una xarxa que els permeti rebre subvencions per a la promoció. Amb aquest objectiu van treballar en el segon fòrum, celebrat a Itàlia, on també es va confirmar l’entrada a la xarxa dels Jardins de Bóboli, de Florència, que són uns dels més importants i referents d’Europa.

Amb la menció d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, es vol reconèixer el valor històric, artístic i social dels jardins històrics. A més, el programa compta amb l’objectiu de contribuir a la promoció de la identitat i la ciutadania europea a través del coneixement del patrimoni del continent.

L’alcalde està orgullós que sigui Lloret qui hagi impulsat aquesta iniciativa i creu que és molt beneficiós per a la destinació. Recordem que Lloret de Mar, on hi ha els Jardins de Santa Clotilde, lidera l’associació europea de Jardins Històrics i que la vila va ser la seu del primer fòrum, celebrat l’any passat.

spot_img

El + Vist