22.6 C
Lloret de Mar

El jutge del ‘cas 3%’ investiga l’exalcalde Crespo i altres càrrecs de CDC per blanqueig de capitals

També estan imputats els exconsellers Felip Puig, Irene Rigau, Jordi Jané i Pere Macias, entre d'altres.

Xavier Crespo, en una entrevista a la ràdio al 2016
Xavier Crespo, en una entrevista a la ràdio al 2016

Darreres Notícies

L’Audiència Nacional investiga per blanqueig de capitals 12 exalts càrrecs de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), entre els quals hi ha Xavier Crespo, qui va ser alcalde de Lloret de Mar durant dos mandats, des del 2003 fins al 2011, i diputat al Parlament de Catalunya. També estan imputats els exconsellers Felip Puig, Irene Rigau, Jordi Jané i Pere Macias, a més de Carles Flamerich, Marc Guerrero, Víctor Vila, Jordi Moltó, Gloria Renom, Montserrat Candini i Eduard Freixedes.

Els exconsellers imputats (324.cat).

Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), es tracta d’una nova peça de la investigació del cas 3% per investigar si donacions en efectiu que els investigats van fer al partit “poguessin constituir actes d’aflorament de diners procedents de delicte, amb la finalitat de finançar il·lícitament CDC”. El web 324.cat apunta que el jutge De la Mata, instructor del cas 3%, considera que formaven part una estructura estable amb una mecànica de funcionament curosament estudiada.

La Fiscalia Anticorrupció ja havia sol·licitat, a finals de gener, que s’investigués els quatre exconsellers. La Fiscalia argumentava la seva petició amb els informes de la Guàrdia Civil sobre la suposada comissió d’un delicte de blanqueig de capitals a partir d’unes donacions per un import total de més de 100.000 euros que aquestes persones haurien fet entre 2008 i 2013.

En el cas de Xavier Crespo, se l’investiga per una suposada donació de 1.500 euros al partit l’any 2010.

spot_img

El + Vist