10.2 C
Lloret de Mar

El LEAD denuncia la catalanofòbia de Sean Scully i entrega 600 firmes a Montserrat

Representants de l'entitat lloretenca s'han manifestat aquest dilluns a Montserrat i han fet entrega de les signatures als responsables de l'Abadia.

Els representants del LEAD, a Montserrat
Els representants del LEAD, a Montserrat

Darreres Notícies

El LEAD, el Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament, s’ha manifestat aquest dilluns a Montserrat en contra de la catalanofòbia del reconegut artista Sean Scully. De fet, l’entitat lloretenca ha impulsat una campanya amb el lema Sean Scully: No volem catalanofòbia a Montserrat i ha entregat, als responsables de l’Abadia, les més de 600 signatures de suport recollides les últimes setmanes (es pot signar aquí).

La presidenta del LEAD, Neus Dalmau, reconeix que Sean Scully és un pintor de “molta anomenada i prestigi, que ha exposat a tot el món”. Però lamenta que tingui un espai d’art a la capella de Santa Cecília de Montserrat i una institució d’espiritualitat i art després que, fa uns mesos, digués als mitjans de comunicació que ha marxat de Catalunya fastiguejat, entre altres coses, per l’ús que es fa del català a Catalunya.

Unes declaracions intolerables i que fan, per tant, que no es pugui permetre que hi hagi un espai seu a la capella de Santa Cecília.

“Pensem que en una muntanya tan emblemàtica, que és un dels centres del sentiment dels catalans, fa una mica de mal que hi hagi l’anomenat Espai d’Art Sean Scully”

Neus Dalmau

Els representants del LEAD són conscients que és difícil aconseguir que es tanqui aquest espai d’art, però creuen que cal fer pressió per denunciar declaracions com les de Sean Scully.

“Sabem que no aconseguirem gaire res perquè aquesta persona està instaurada allà i el seu espai és molt bonic, però que consti com una manera dignificar l’opinió del poble de Catalunya”

Neus Dalmau

Fins a Montserrat, als representants del LEAD els ha acompanyat l’escriptor Mathew Tree com a representant dels signants.

spot_img

El + Vist