13.7 C
Lloret de Mar
El llaç de la rotonda pintat de color blau

El llaç de la rotonda de l’Avinguda Vila de Blanes és de color blau, en suport als afectats per la síndrome d’Asperger

El Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger s'ha commemorat aquest dimarts, 18 de febrer.

El llaç de la rotonda pintat de color blau

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

El llaç de la rotonda de l’avinguda Vila de Blanes és, aquests dies, de color blau. D’aquesta manera, es dona suport al Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger, que es va commemorar ahir, 18 de febrer.

La data coincideix amb l’aniversari del naixement de Hans Asperger, psiquiatra austríac que va descobrir per primera vegada aquesta síndrome. Segons els criteris actuals, s’inclou dins de l’espectre autista i es manifesta de diferent manera en cada individu. Això sí, tots tenen en comú les dificultats per a la interacció social, especialment amb persones de la seva mateixa edat.

La síndrome d’Asperger és molt freqüent i afecta de tres a cinc persones per cada 1.000. Des de l’Ajuntament de Lloret es vol mostrar el seu suport a través del llaç, que és de color blau, el color característic d’aquesta síndrome. Francisco Pastor, regidor de Capacitats Diferents, explica que “ens sumem a aquest dia internacional que serveix per conscienciar i donar visibilitat a tota la gent que pateix aquesta síndrome”.

El llaç de la rotonda de l’avinguda Vila de Blanes, que ara està pintat de color blau en suport a la síndrome d’Asperger, canvia de color per mostrar la seva solidaritat amb altres causes.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.