28.5 C
Lloret de Mar
Jordi Juanola

El lloretenc Jordi Juanola, referent en la formació d’escaladors

És professor al rocòdrom Cal Mico, de Girona, i, amb només 22 anys, s'ha convertit en un instructor de referència per a les persones que volen arribar a un nivell alt.

Jordi Juanola

Darreres Notícies

El lloretenc Jordi Juanola s’ha convertit, amb només 22 anys, en un referent de la formació d’escaladors. Actualment és professor al rocòdrom Cal Mico, de Girona, i el que més li agrada és ajudar a perfeccionar la tècnica a aquelles persones que senten passió per aquest esport. A més, també aspira a arribar, personalment, al màxim nivell com a escalador.

En Jordi va descobrir aquest esport quan era molt petit, gràcies al seu tiet, però no s’hi va introduir fins als 14 anys, després d’haver practicat esports com el futbol o el bàsquet. Després d’estudiar la carrera de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, va decidir iniciar-se com a professor.

“Després d’haver practicat molts altres esports, amb 14 anys el meu tiet em va convidar a tornar a practicar aquest esport i des del primer contacte me’n vaig enamorar”

Jordi Juanola

Actualment, ensenya als més petits i, de cara a l’any que ve, també iniciarà classes amb adults. La seva passió és formar a grups de tecnificació, enfocats sempre a millorar i augmentar el rendiment.

En Jordi Juanola escalant
En Jordi Juanola escalant

Les classes, les combinarà, és clar, amb la seva pràctica de l’escalada, cada vegada amb més ambició per superar les parets més complicades. El seu principal objectiu el va aconseguir fa només dues setmanes, a Sadernes.

“El que em fa estar més orgullós és la primera ascensió d’una via a Sadernes que estava per escalar, que encara no havia aconseguit fer ningú i, després d’un parell d’accidents, fa un parell de setmanes vaig aconseguir-ho”

Jordi Juanola

Reconeix que, a casa seva, pateixen cada cop que es marca un repte destacat, però també assegura que sempre li han donat suport.

“A vegades ho porten millor i a vegades, pitjor, depèn del risc que estigui assumint a cada moment, però tinc la sort que els meus pares sempre ho han entès”

Jordi Juanola

Segons en Jordi, avui en dia és complicat dedicar-se al món de l’escalada sense fer de professor, però també posa de relleu que la disciplina ha crescut molt des que va passar a ser un esport olímpic.

spot_img

El + Vist