12.5 C
Lloret de Mar

El lloretenc Miquel Ribas-Carbó torna a estar entre els investigadors més influents del món

Forma part de la llista dels deu investigadors catalans que treballen fora de Catalunya més influents del món segons el Web of Science Group.

Miquel Ribas-Carbó, en una entrevista a la ràdio
Miquel Ribas-Carbó, en una entrevista a la ràdio

Darreres Notícies

El lloretenc Miquel Ribas-Carbó és un dels deu investigadors catalans que treballen fora de Catalunya més influents del món. Així ho indica la llista Highly Cited Researchers, que publica cada any el Web of Science Group.

En total s’inclouen 6.216 investigadors, 40 dels quals pertanyen a centres de recerca i universitats de Catalunya. Recordem, però, que en el cas de Miquel Ribas-Carbó, la seva tasca la desenvolupa a la Universitat de les Illes Balears, des de fa gairebé dues dècades. Abans, havia estat treballant durant una dècada a Stamford, als Estats Units.

Ell mateix reconeix que és molt satisfactori rebre aquest reconeixement, tot i que recorda que és una tasca d’equip. I aprofita per denunciar que la recerca tingui molt poc pes a l’Estat espanyol.

A més, reconeixements com aquests ajuden a aconseguir fons per continuar la recerca i també, en comprovar que hi ha altres científics que consulten els articles, fan palès que s’està treballant en el bon camí.

Miquel Ribas-Carbó està especialitzat en biologia vegetal i ha explicat que hi ha diferents aportacions destacades de les seves investigacions, que el converteixen en un dels científics més citats.

Els investigadors que apareixen a la llista són aquells que han publicat articles molt citats per altres professionals del sector i, per tant, són els més influents. Tots es troben entre l’1% més citat a les seves respectives especialitats.

El país més representat a la llista de científics més citats és Estats Units, amb més de 2.700 investigadors, un 44% del total. El segueixen a distància la Xina, amb 636, i el Regne Unit, amb 516. Espanya, per la seva part, ocupa el desè lloc, amb 118 investigadors, dels quals 19 són dones i una mica més de la tercera part pertanyen a centres catalans.

spot_img

El + Vist