14.3 C
Blanes
Rico Boix

El lloretenc Rico Boix és un dels encarregats dels efectes de so a la sèrie Moebius

Són uns sons secundaris, però són completament imprescindibles per atorgar realisme a les escenes. La professió s'anomena 'foley'.

Rico Boix

Darreres Notícies

El lloretenc Rico Boix és un dels responsables d’aportar realisme a les imatges que ens arriben de la sèrie de TV3 Moebius. Boix forma part de l’equip encarregat dels efectes de so, una professió molt desconeguda que s’anomena foley en honor a Jack Foley, que va desenvolupar moltes de les tècniques que avui en dia es duen a terme en la fase de producció sonora.

El lloretenc explica que l’objectiu és afegir a les escenes els sons d’ambient.

“Recrear part dels efectes sala, que són els passos, la roba, efectes sincrònics. com les tancades de porta, moviments de clau, cops, etc.”

Rico Boix

Tot i que en el rodatge es graven tots els sons, el que prima són els diàlegs. Per això hi ha molta tasca de post-producció per incloure els sons a les escenes. Són uns sons secundaris, però són completament imprescindibles per atorgar realisme.

“És un acompanyament narratiu de la imatge: és un 50% d’imatge i un 50% de so. Per mi és imprescindible, és una feina molt creativa i meticulosa”

El tercer capítol de Moebius s’emetrà aquesta nit per TV3 (22.05 hores). En la seva estrena, dilluns passat, la sèrie creada i dirigida per Eduard Cortés i Piti Español va tenir molt bona acollida, amb una quota del 17%.

Recordem que a l’equip hi ha un altre lloretenc: l’actor José García, que es posa a la pell d’en Ricard, el conserge de l’institut on ha mort un alumne, l’Àlex.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist