7.6 C
Lloret de Mar

El mercat nacional creix a Lloret i es fidelitza el mercat francès

Aquestes són les conclusions més destacades de la temporada d’estiu, en què es posa de manifest que francesos, belgues i holandesos generen una despesa més alta a la destinació.

Turistes, aquest mes de juliol, a Lloret de Mar.
Turistes, aquest mes de juliol, a Lloret de Mar.

Darreres Notícies

El mercat nacional ha crescut a Lloret de Mar aquest estiu arran de la pandèmia i el mercat francès presenta una elevada fidelitat. Aquestes són algunes de les conclusions més destacades de la temporada d’estiu, en què també es posa de manifest que francesos, belgues i holandesos són els mercats internacionals que mostren una despesa de targeta bancària més alta a la destinació.

Lloret de Mar ha presentat les dades d’estiu extretes de l’eina d’intel·ligència turística i big data, amb Mabrian Technologies, aquest dijous a la Biblioteca. S’han analitzat aspectes de diferents fonts com la capacitat aèria, la presència detectada a través de les antenes mòbils, la despesa amb targeta a la destinació, opinions i preus en portals de viatges, comentaris en xarxes socials i cerques en Google.

Presentació de les dades d'estiu del 2022.
Presentació de les dades d’estiu del 2022.

Pel que fa a les cerques del terme Lloret a Google en relació amb la categoria de viatges, el mercat nacional de proximitat mostra uns pics molt alts en períodes com la Setmana Santa, així com des del mes de juny fins a finals d’agost. A més, França, Bèlgica i els Països Baixos son els mercats europeus que tenen més pes en les cerques.

De les dades, també s’extreu que els mercats nacional i francès continuen forts, mentre que els holandesos, alemanys, italians, britànics i belgues tenen un pes més relatiu respecte de l’estiu 2021. En el cas del mercat britànic, la possibilitat de recuperar els viatgers que arribaven a través de l’aeroport de Girona depèn de la millora en la connectivitat de cara al 2023.

Presentació de les dades d'estiu del 2022.
Presentació de les dades d’estiu del 2022.

Un altre dels aspectes que s’ha analitzat és la despesa que han fet els visitants de mercats internacionals. Aquells que presenten una despesa mitjana més alta amb targeta bancària son els holandesos, belgues i francesos, i els restaurants son els establiments que guanyen pes relatiu en aquestes despeses.

Pel que fa a l’allotjament, els increments en el preu s’observen especialment en la categoria de 4 estrelles. A més, ha crescut la demanda dels habitatges d’ús turístic. I en termes de satisfacció, destaca el producte de Sol i Platja, seguit dels de Natura i Cultura. L’atractiu que ha rebut més atenció en xarxes socials han estat els Jardins de Santa Clotilde.

jardins 5
Els Jardins de Santa Clotilde

En el cas del nombre de pernoctacions, s’ha exposat que Lloret n’ha rebut, aquesta temporada d’estiu, més de 2,5 milions, segons l’Institut Nacional d’Estadística. Pel que fa a les dades mòbil, que inclouen els habitatges d’ús turístic, el nombre de pernoctacions és de més de 3.300.000.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, considera que “hem fet una molt bona temporada d’estiu, hem interpretat les dades i això ens permet tenir una millor presa de decisions per saber quina estratègia hem de seguir des de Lloret Turisme”.

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, destaca que “s’ha consolidat un mercat nacional que no considerava Lloret i a causa de la pandèmia ha crescut i és present en mesos que son estratègics, com el mes de juny, molt de valor de tot el retrobament amb el mercat nacional que comença a tenir en compte Lloret i que creix de forma significativa, a més, sorpresos amb la fidelitat del mercat francès”.

Les dades de la temporada d’estiu s’han exposat aquest dijous, a la sala polivalent de la Biblioteca, amb prop d’una 40a de professionals del sector turístic de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist