14.3 C
Lloret de Mar

‘El metge de Lampedusa’, amb Xicu Masó, és el primer espectacle d’Apropa Cultura a Lloret

Es representa demà divendres (21 hores) al teatre municipal i el programa Apropa Cultura permet a persones amb risc d'exclusió social veure l'obra per un preu simbòlic de 3 euros.

El metge de Lampedusa
El metge de Lampedusa

Darreres Notícies

Aquest divendres es representarà al teatre El Metge de Lampedusa. Es tracta d’una coproducció del Teatre Lliure i el Festival Temporada Alta, basada en el llibre Llàgrimes de sal.

La història ens presenta les vivències de Pietro Bartolo, que fa 30 anys que és el metge de l’illa de Lampedusa. Ha passat una vida dedicada a l’atenció dels exiliats que naveguen fins a l’illa des de les costes africanes. Ell els acull, els cuida i també els escolta.

Amb la direcció de Miquel Górriz i a través de la interpretació de Xicu Masó, que trasllada a l’espectador la biografia de Bartolo, es pretén conscienciar i fer entendre la urgència de la catàstrofe. És un espectacle, en format de monòleg, que està basat en fets reals. Segons Masó, en declaracions a Teatre Lliure, el missatge és més colpidor si arriba a través d’una persona com Pietro Bartolo.

El metge de Lampedusa es podrà veure aquest divendres, a partir de les nou de la nit, al Teatre. El preu de les entrades és de 12 euros.

Aquest espectacle serà el primer del programa Apropa Cultura, que a través d’un conveni amb l’Ajuntament vol promoure la inclusió i la transformació social a partir de la cultura. La finalitat és que col·lectius en risc d’exclusió social, com discapacitats, drogoaddictes o dones maltractades, tinguin accés a les obres del teatre de Lloret a un preu simbòlic de 3 euros. L’accés es farà a través de les entitats socials que donen servei i suport en aquests col·lectius, com Càritas, Aspronis i l’associació Pas a Pas sobre autisme, entre d’altres.

El conveni ha entrat en vigor aquest 2019. Requereix que aquestes entitats es donin d’alta al web d’Apropa Cultura i així els seus usuaris puguin gaudir de totes les ofertes culturals que hi ha tant a Lloret com arreu de Catalunya. Albert Robert, regidor de Cultura, afirma que la voluntat és obrir el teatre a tothom. Cristian Fernández, regidor de Benestar i Família, ho valora de manera molt positiva.

Apropa Cultura és una iniciativa que va néixer l’any 2006 per donar resposta a l’interès de diverses entitats per assistir a concerts a L’Auditori de Barcelona. Gràcies al programa, els equipaments cedeixen una part de les seves localitats i activitats a preu reduït, per tal que persones en situació de vulnerabilitat puguin gaudir d’espais i experiències úniques, tal com ha explicat la directora, Sònia Gainza.

Lloret és el 29è municipi de Catalunya que se suma al programa Apropa Cultura. L’Ajuntament s’ha compromès a cedir el 2% de les entrades del teatre als col·lectius socials, a un preu de 3 euros.

spot_img

El + Vist