9.9 C
Lloret de Mar

El MOLL passa a formar part del Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics

ICOMOS és el principal fòrum nacional i internacional per debatre els reptes específics vinculats amb el patrimoni cultural.

Els Jardins de Santa Clotilde, fa pocs dies
Els Jardins de Santa Clotilde, fa pocs dies

Darreres Notícies

Lloret de Mar és el nou membre de l’ICOMOS en la categoria de Patrimoni Cultural. L’ICOMOS és el Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, el principal fòrum nacional i internacional per debatre els reptes específics vinculats amb el patrimoni cultural.

servicios profesionales jimenez

Lloret s’hi integra a través del Museu Obert de Lloret (MOLLque en gestiona els diferents equipaments del patrimoni cultural. D’aquesta manera, el municipi, entra a formar part de la xarxa internacional més important dedicada a aquest tipus d’equipaments. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, assegura que és molt positiu per a la destinació.

Un dels objectius d’ICOMOS és donar suport als professionals que treballen en aquest àmbit i formular eines de treball més efectives. Per això tant a nivell global com dins dels diferents comitès nacionals, s’organitzen congressos i publicacions per analitzar els reptes i posar en comú estratègies en àrees com la conservació, la seguretat, les activitats, la sostenibilitat, la comunicació i la creació de públics, entre d’altres.

Cal afegir que l’ICOMOS és un cos assessor de la UNESCO i apareix reconegut com a tal especialment en la Convenció de Patrimoni Mundial de l’any 1972. Actualment compta amb prop de 10.000 membres de 151 països, 106 dels quals amb comitè nacional com és el cas d’Espanya, i amb 28 comitès científics.

Pel que fa als equipaments del MOLL, amb l’acabament de l’estat d’alarma ja estan tots oberts en l’horari habitual, malgrat que es prenen totes les mesures d’higiene i seguretat marcades. A més, aviat es faran de nou visites guiades i teatralitzades.

spot_img

El + Vist