23.5 C
Lloret de Mar
Muntatge del projecte de carril bus del 2009

El Parlament insta el Govern català a estudiar la construcció d’un carril bus entre Lloret i Blanes

El projecte data del 2009 i Catalunya en Comú Podem l'ha tornat a posar sobre la taula.

Muntatge del projecte de carril bus del 2009

Darreres Notícies

El Parlament insta el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a estudiar la construcció d’un carril bus que connecti Blanes amb Lloret de Mar. En canvi, els comuns i la CUP s’han quedat sols defensant que s’aturi el projecte d’ampliació de la C-32.

Instar el Govern a estudiar la viabilitat del carril bus entre Lloret i Blanes és una de les propostes presentades pel grup de Catalunya en Comú Podem aquest dimecres, tal com ens explicava ahir mateix al Bon Dia Bona Hora el diputat David Cid. Una proposta que la comissió de Territori ha aprovat per unanimitat de tots els partits polítics del Parlament. De fet, el projecte del carril bus data del 2009.

Amb aquesta nova infraestructura, el diputat David Cid ha apuntat que es fomentaria “l’ús del transport públic” a la vegada que es resoldria part del problema de mobilitat que hi ha entre Blanes i Lloret.

De tota manera, el republicà Marc Sanglas ha afegit que el Govern estudiï la construcció d’una “plataforma segregada” en comptes del carril bus projectat fa deu anys. Aquest projecte consisteix en la construcció d’un carril separat de la calçada, que a vegades passa pel mig de les rotondes i a vegades també compta amb prioritat de circulació en els semàfors.

D’aquesta manera, en casos que hi hagi molt trànsit, els busos poden circular sense problemes, ja que es troben en plataformes diferents. Es tracta d’un recorregut similar al que faria un tramvia, però “evita la construcció d’infraestructures” com ara els rails i això “abarateix el cost” de la construcció.

De tota manera, els comuns han anat més enllà i també han demanat que el Govern aturi el projecte d’ampliació de la C-32 entre els dos municipis de la Selva. En aquest punt, però, Catalunya en Comú Podem tan sols ha aconseguit el suport de la CUP i la resta hi han votat en contra, ja que ho consideren una “infraestructura necessària”. Recordem que, a dia d’avui, aquest projecte està aturat de forma cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Per això, Cid ha reclamat que el Govern descarti aquesta infraestructura, que suposa “un cost econòmic elevat”. A més, Cid ha recordat que el Govern va subscriure l’emergència climàtica i per això “cal ser coherent” i “estudiar alternatives de mobilitat”.

Davant d’aquest punt, només la CUP ha donat suport als comuns. De totes maneres, David Cid apuntava ahir en declaracions a la ràdio que volen donar suport a les entitats ecologistes i generar debat polític al respecte, però reconeixia que confia més en la via judicial que en el que puguin fer ells al Parlament.

Segons explica l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la resta de grups han recordat que ja s’ha debatut en diverses ocasions l’ampliació d’aquesta carretera i que la majoria dels grups actuals hi estan a favor. Per això no ha tirat endavant aquesta petició al conseller Calvet.

El diputat d’ERC, Marc Sanglas, ha remarcat que es tracta d’una “infraestructura necessària”. El republicà ha matisat que el seu grup ha “qüestionat la manera com s’estava abordant el projecte i el finançament de l’infraestructura”, però tot i així creuen que cal tirar-la endavant.

De la mateixa manera, el diputat de JxCat, Narcís Clara ha denunciat que els comuns xifrin en 60.000 els arbres tallats per la construcció de la carretera, ja que segons Clara la previsió és d’eliminar-ne uns 20.000.

El diputat de Cs, Héctor Amelló, ha qualificat la C-32 com una carretera “essencial” per millorar la “mobilitat de la Costa Brava” i també com un element de “desenvolupament” per a la comarca de la Selva.

En la mateixa línia, el PSC ha defensat que “no és incompatible” la construcció de la carretera amb la del carril bus proposat en la comissió i per això es mostren partidaris dels dos projectes. El PP també ha qualificat aquesta via com una infraestructura “bona” i per això ha demanat al Govern que adapti l’ampliació a les normatives vigents i així es pugui desencallar.

Per últim, la diputada cupaire Natàlia Sànchez ha demanat que Territori analitzi alternatives com ara “el desdoblament de la carretera entre Vidreres i Lloret de Mar” en comptes d’ampliar aquesta autopista del Maresme fins a la Selva. “No és una solució, al contrari”, ha reafirmat.

spot_img

El + Vist