29.6 C
Lloret de Mar
Una zona boscosa a la caminada de les Ermites del Xino-Xano, aquest diumenge (Adrià Lamelas)

El ple aprova, per unanimitat, el nou Pla d’Ordenació Forestal

El pla, que té vigència per 20 anys, s'ha elaborat conjuntament amb Blanes.

Una zona boscosa a la caminada de les Ermites del Xino-Xano, aquest diumenge (Adrià Lamelas)

Darreres Notícies

Unanimitat al ple per aprovar el nou Pla d’Ordenació Forestal, que s’ha elaborat conjuntament amb Blanes. Recordem que es tracta d’una eina de prevenció d’incendis pionera a Catalunya.

El pla, que té una vigència de 20 anys, s’ha impulsat amb una subvenció de la Diputació de Girona i engloba, per primera vegada, dues poblacions, que treballen conjuntament amb l’administració, entitats i agents del territori.

Tal com ja hem explicat altres vegades, recordem que l’objectiu és augmentar la resiliència dels boscos d’aquests dos municipis als focs i al canvi climàtic. A més, aquest pla proposa que els propietaris forestals s’uneixin per accedir tant a subvencions de conservació i manteniment com per a possibles explotacions de fusta, suro o recollida de pinyols.

Cal tenir en compte que Blanes i Lloret es troben en una zona de “molt alt risc” d’incendis forestals, tal com estableix el Mapa de Risc d’Incendi de Catalunya. Però, a banda de prevenir incendis, el pla també es marca l’objectiu de fomentar la implementació d’alguna indústria de gestió forestal a Lloret.

spot_img

El + Vist