14.8 C
Lloret de Mar

El ple decideix per unanimitat que organitzarà un gran esdeveniment d’art urbà

Es va aprovar la moció de Lloret En Comú. I també amb unanimitat van prosperar les mocions de Força Lloret, sobre Educació, i ERC, sobre contractació.

Stella González presentant la moció
Stella González presentant la moció

Darreres Notícies

Lloret de Mar organitzarà un gran esdeveniment d’art urbà. Una cita que es farà fora de la temporada alta i que tindrà dos objectius remarcats: d’una banda, atraure visitants fora de l’estiu i, de l’altra, decorar i embellir diferents zones de la vila que han quedat obsoletes i, en alguns casos, degradades.

La proposta es va aprovar al ple d’aquest dilluns per unanimitat, arran d’una moció presentada per Lloret En Comú. El seu portaveu, Miguel Gracia, apunta que seria molt beneficiós per a Lloret i, tot i que no hi ha una data fixada, assegura que pressionaran el Govern perquè ho tiri endavant al més aviat possible.

Segons el grup de l’oposició, per tirar-ho endavant no caldrien grans inversions i seria un patrimoni que quedaria al municipi de manera fixa. De fet, la formació ja té localitzats diferents espais a l’aire lliure, com parets de parcs o places, o alguns edificis privats, que podrien servir per exposar les creacions dels artistes. I asseguren que hi ha diferents associacions de veïns que ho veuen amb molt bons ulls.

Una altra moció que va prosperar per unanimitat és la presentada per Força Lloret en l’àmbit de l’Educació. El que es va decidir és crear una comissió de treball amb l’objectiu de sumar esforços per millorar la qualitat educativa de la vila. Una comissió que, per ara, estaria encaminada, especialment, a reclamar una nova escola i que s’atorgui la màxima complexitat a l’escola Pere Torrent, tal com apunta la portaveu de Força Lloret, Lluïsa Baltrons.

Lluïsa Baltrons en el moment de presentar la moció (NRLL)

Amb les xifres d’alumnes d’aquest curs, de més 5.300 estudiants, Força Lloret considera que la massificació als equipaments educatius es convertirà en crònica. A més, alerta dels nous grups no planificats que apareixeran en un futur a causa de la matrícula viva. Per combatre tot això i millorar l’Educació a la vila, Baltrons creu que és necessari que tots els partits vagin a una. I la millor manera, afegeix, és fer-ho a través de la nova comissió que es constituirà amb representats de tots els grups.

I també es farà una comissió amb representants de tots els grups per a la gestió, la contractació i la prestació de serveis públics. Així es va aprovar, també per unanimitat, arran d’una moció presentada per ERC. D’aquesta manera, el regidor republicà Albert Ferràndez confia en què les contractacions es faran de manera transparent i s’evitaran polèmiques com les que hi ha hagut en altres ocasions.

Albert Ferrández al ple d’ahir (NRLL)

Així doncs, amb aquesta comissió, tots els grups podran participar de manera activa a l’elaboració dels plecs de condicions a l’hora de licitar grans contractes.

spot_img

El + Vist