24.1 C
Lloret de Mar
La terrassa d'un bar de Lloret fa uns mesos

El ple ha de decidir si allarga per al 2021 l’ampliació de terrasses a bars i restaurants

És una de les nou mocions que s'hi debatran, ja que la sessió recupera les propostes que no es van poder debatre a l'última sessió ordinària del 2020.

La terrassa d'un bar de Lloret fa uns mesos

Darreres Notícies

Avui hi ha ple municipal. El més destacat de la sessió és que es recuperen les vuit mocions que no es van poder debatre a l’última sessió ordinària del 2020 per manca de temps.

- Publicitat -

Així doncs, Ciutadans presentarà la moció que demana que es mantingui per aquest 2021 la mesura extraordinària que permet ampliar les terrasses de bars i restaurants i que es va aprovar el 2020 arran de la pandèmia. Segons el grup municipal a l’oposició és una mesura necessària que afecta uns 500 locals de Lloret de Mar.

Tot i que la voluntat és que es mantingui l’ampliació, la formació taronja considera que les mesures que es van adoptar no es van executar de manera adequada, pel que fa a l’estètica, i és per aquest motiu que proposen unificar criteris. Tot i això, insisteix que la regulació no ha de comportar que els locals perdin espai.

A més, des de Ciutadans asseguren que aquest estiu s’ha registrat un nou perfil de turista, molt present a les terrasses. Es tracta de públic nacional, familiar i adult. En aquest sentit, creuen que és un bon moment per explorar una nova oportunitat per l’oferta turística de la destinació.

L’altra moció que presenta C’s demana que s’atorgui una ajuda de 600 euros als taxistes del municipi. La formació taronja considera que el sector del taxi ha patit mesos durs, de molt poca activitat, fet que ha suposat una important càrrega econòmica. En aquest sentit, assenyalen que cal donar-li suport perquè és un servei bàsic per a una destinació turística com Lloret de Mar.

També presenta mocions Lloret en Comú. La formació és l’única que presenta una nova proposta per aquesta sessió, en què exigeix a l’Ajuntament mesures per solucionar l’estat actual de l’edifici Bravapark, situat al barri de Fenals. Es tracta d’un conjunt d’apartaments turístics adquirit anys enrere per una cadena hotelera de Lloret, però actualment es troba molt deteriorat. El grup municipal a l’oposició explica que l’edifici presenta un estat preocupant d’abandonament i una imatge lamentable. A més, denuncia que hi ha persones habitant-lo de manera il·legal i provocant molèsties als veïns de la zona, amb incivisme i brutícia.

En tractar-se d’una propietat privada, el grup de l’oposició vol que el Consistori faci pressió a la propietat perquè mantingui les instal·lacions de manera adequada. Els comuns creuen que cal arribar al final i, si la propietat no respon, no s’ha de descartar la possibilitat d’expropiar l’edifici.

D’altra banda, Lloret en Comú pretén que l’Ajuntament demani al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que revisi la situació del transport públic entre Lloret i Blanes. Els comuns reconeixen que ja s’han solucionat alguns problemes, com ara que tots els busos disposen de gel hidroalcohòlic, però encara hi ha altres detalls a millorar, com ara el recorregut, que fa molta volta.

Finalment, juntament amb el PSC, Lloret en Comú presenta una moció perquè l’Ajuntament demani a la Generalitat que declari l’esport com a activitat essencial. Arran de la pandèmia, la pràctica esportiva està molt limitada i, actualment, només es pot practicar esport a l’aire lliure i en grups de màxim sis persones. Els comuns i els socialistes, però, volen que es s’ampliï la possibilitat de fer esport, perquè consideren que és una pràctica necessària per a la salut de la ciutadania.

A banda d’aquesta moció, el PSC també en presenta altres. Els socialistes volen que Lloret exigeixi a la Generalitat que ajudi els ajuntaments a compensar totes aquelles accions que s’han hagut d’impulsar arran de la pandèmia. Els socialistes exposen que la situació de pandèmia ha obligat el ens locals a impulsar mesures extraordinàries, com ara l’increment de la neteja. Unes accions que han tingut un cost important que ha anat a càrrec dels mateixos consistoris.

El PSC també presenta una moció en favor de reduir l’escletxa digital en les persones grans del municipi. La formació remarca que hi ha molta gent gran que té dificultats per poder dur a terme tots els tràmits i serveis que s’ofereixen de manera virtual i que tenen tant de pes des que va esclatar la pandèmia. Per això creu que l’Ajuntament els ha de donar un cop de mà.

A més, la moció també demana una xarxa oberta de wifi a tot el municipi per ajudar la ciutadania a tenir accés a tots els serveis que es presten telemàticament.

Finalment, l’altra proposta dels socialistes pretén la creació de la Taula local de capacitats diferents i l’elaboració d’un pla local d’acció i atenció a la diversitat. Una demanda que la formació ja va fer al juliol a través d’un prec i que ara torna a plantejar en forma de moció.

La taula hauria d’estar formada per entitats i persones particulars que puguin fer aportacions destacades amb l’objectiu de fomentar la participació social de les persones amb capacitats diverses en els diferents àmbits socials, com el laboral o l’oci.

Finalment, Força Lloret demana la creació i gestió d’una plataforma online per al comerç local de Lloret de Mar. Segons la formació, diferents associacions han demanat a l’Ajuntament la implementació de mesures urgents per fer front a l’impacte de la Covid-19 i poder mitigar les seves conseqüències econòmiques més immediates.

spot_img

El + Vist