21.6 C
Lloret de Mar

El ple mostra el compromís local de fer possible l’asil i l’acollida de les persones refugiades de l’Afganistan

Tots els grups, per unanimitat, han aprovat una moció que mostra la preocupació de Lloret per la crisi humanitària a l'Afganistan.

Dones manifestant-se a Kabul, aquest setembre (AFP - Hoshang Hashimi)
Dones manifestant-se a Kabul, aquest setembre (AFP - Hoshang Hashimi)

Darreres Notícies

El maig d’aquest any, només un mes després que Joe Biden confirmés la seva intenció d’abandonar l’Afganistan, els talibans van iniciar la seva ofensiva per recuperar el país i la seva capital, Kabul. La victòria militar dels talibans ha suposat la caiguda del govern de Kabul i el control del país.

La guerra ha suposat, ja, més de 241.000 víctimes, de les quals més de 71.000 són civils. Durant les últimes dues dècades, tot i que amb moltes deficiències, els drets de les dones i les nenes afganes han progressat de manera significativa; però l’arribada dels talibans al poder pot suposar frenar aquest procés i, fins i tot, fer moltes passes enrere respecte als avenços aconseguits.

Davant la delicada situació, tots els grups municipals han mostrat unanimitat per aprovar una moció que mostra el compromís i la cooperació des de l’àmbit local per tal de fer possible l’asil i l’acollida de les persones refugiades. En aquest sentit, l’Ajuntament haurà de definir quin suport pot oferir el municipi per acollir les persones sol·licitant i donar suport a les entitats estatals que treballen en l’acollida.

A més, l’Ajuntament insta les diferents institucions a dur a terme una sèrie d’accions per ajudar els col·lectius vulnerables de l’Afganistan. L’objectiu és impulsar un treball transversal i a escala internacional per establir xarxes de suport i corredors humanitaris segurs, amb especial atenció a les dones, nenes i el col·lectiu LGTBI, entre altres.

spot_img

El + Vist