26.9 C
Lloret de Mar
La pancarta del públic

El ple rebutja la proposta de penjar una pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ a l’Ajuntament

ERC, Junts per Lloret i Força Lloret van votar a favor de la moció, mentre que PSC, C's i Lloret En Comú, que sumen 11 vots, van votar-hi en contra.

La pancarta del públic

Darreres Notícies

Polèmica i tensió en el ple municipal d’aquest dilluns arran de la moció presentada per ERC i Junts per Lloret, que demanaven que es pengés a la façana de l’Ajuntament una pancarta amb el lema Llibertat presos polítics. Una proposta que no va tenir el suport suficient i que, per tant, no es tirarà endavant.

A banda d’ERC i Junts, Força Lloret també va votar a favor del punt, mentre que la resta de grups, que sumen 11 vots, van votar-hi en contra. Ja estava clar que C’s i PSC hi votarien en contra, així que ERC confiava en el vot afirmatiu de Lloret En Comú. Els comuns, però, tampoc no van donar-hi suport perquè així ho havia decidit l’executiva del partit en considerar que els edificis municipals, i en especial l’Ajuntament, han de ser neutrals. Una opinió que comparteixen els altres dos grups unionistes: C’s i PSC.

A l’arxiu adjunt podeu escoltar l’opinió dels portaveus de cada grup municipal, per ordre de més a menys representació.

A petició d’ERC, i amb el consentiment de tots els grups, la votació es va fer nominal, tot i que cadascú va votar en la mateixa línia que marcava el seu partit. Mentre es debatia la moció, al públic, s’hi va poder veure desplegada una pancarta amb el lema Llibertat presos polítics.

spot_img

El + Vist