12.7 C
Lloret de Mar

El Pompeu Fabra es vesteix de blau per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

L'associació Pas a Pas també organitza diverses activitats per a tothom, aquest diumenge al Rieral.

Alumnes vestits de blau (Escola Pompeu Fabra)
Alumnes vestits de blau (Escola Pompeu Fabra)

Darreres Notícies

Aquest dissabte, 2 d’abril, es commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Amb motiu de l’efemèride, avui divendres l’escola Pompeu Fabra ha dut a terme diferents activitats vinculades amb el trastorn de l’espectre autista (TEA) i, de cara a diumenge, l’associació Pas a Pas organitza diferents activitats obertes a tothom.

servicios profesionales jimenez

Com que el color que simbolitza l’autisme és el blau, el Pompeu Fabra ha posat una il·luminació blava al centre, que s’ha encès a les nits, i, a més, tant alumnes com professorat han dut una samarreta de color blau.

Alumnes del Pompeu Fabra amb les samarretes blaves

Un dels mestres del centre, Francesc València, reconeix que encara hi ha feina a fer perquè la societat conegui tots els detalls d’aquest trastorn, però també remarca que a l’escola Pompeu Fabra hi ha molta diversitat i de vegades se sorprèn que els alumnes saben millor que ell com tractar les persones amb TEA.

“Hi ha molts alumnes que saben millor que els que ho hem estudiat o que som professionals com tractar els seus companys”

Francesc València

El trastorn de l’espectre autista es caracteritza per un desenvolupament anormal de la interacció i de la comunicació social, així com la presència d’un repertori extremament restringit d’activitats i interessos.

Aquestes manifestacions poden variar en funció del grau de desenvolupament i de l’edat. Els TEA tenen efectes importants en la qualitat de vida de les persones que els pateixen. Per això, cal garantir a aquestes persones una detecció precoç, una intervenció especialitzada i els suports necessaris en tots els àmbits.

Els petits de l’escola amb les samarretes blaves

Per parlar de tot plegat, durant aquest divendres, s’han fet diferents debats a l’escola i, a més, Francesc València ha recollit frases de diferents persones que tenen relació amb infants amb autisme. Per exemple: “Anticipar les activitats que fan al llarg del dia els ajuda, els treus angoixa i així poden afrontar els canvis amb més naturalitat”; “Em pensava que jo anava a ajudar aquest nen i el que m’ha ajudat és ell a mi a ser millor persona”.

Des de l’associació Pas a Pas -que treballa per donar suport a les persones amb autisme i les seves famílies-, celebren iniciatives com aquesta, que són molt beneficioses per conscienciar la població sobre què és el TEA i com és el dia a dia de les persones que el pateixen.

“Per a nosaltres és molt important i ens fa molta il·lusió. Animem a totes les escoles a que facin conèixer el TEA i donin un missatge positiu envers la diferència”

Eva Palau

De cara a diumenge, Pas a Pas organitza un seguit d’activitats a la Font de la Kaikuta, al parc del Rieral. A partir de les deu del matí, hi haurà xocolatada, zumba, música, activitats infantils i altres sorpreses.

Il·luminació blava a l’escola Pompeu Fabra

El Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme se celebra per sensibilitzar l’opinió pública sobre la necessitat d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen autisme i trencar els mites que existeixen al voltant d’aquest tipus de trastorn. Una tasca que a Lloret de Mar du a terme durant tot l’any l’associació Pas a Pas.

“Encara hi ha moltes necessitats, però estem molt contents de tot el que anem aconseguint i, sobretot, de sensibilitzar el nostre entorn i que cada cop coneguin més l’autisme i es trenquin els mites”

Eva Palau

Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, a Lloret de Mar s’ha pintat de color blau el llaç de la rotonda.

spot_img

El + Vist