14.6 C
Lloret de Mar

El pont de la línia R1 entre Blanes i Malgrat de Mar tardarà 10 mesos a estar arreglat

Adif ha anunciat que finalment els treballs de reparació del pont, destrossat pel temporal Glòria, s'allargaran 10 mesos i costaran uns 8 milions d'euros.

Les màquines treballant al pont d'en Pitxota, ahir
Les màquines treballant al pont d'en Pitxota, ahir

Darreres Notícies

Adif tardarà deu mesos a reparar la línia 1 de rodalies entre Blanes i Malgrat de Mar. Recordem que el temporal Gloria va endur-se el pont d’en Pitxota, per on passava el tren, i va deixar les vies penjant. Però els desperfectes no es van limitar al pont, ja que també van quedar malmesos fins a quatre quilòmetres i mig de via.

Els treballs de reparació costaran uns vuit milions d’euros i l’endarreriment de les obres obligarà els usuaris a fer el trajecte amb autobusos com a mínim fins a finals d’any.

La companyia ho ha explicat aquest dimecres als alcaldes de les poblacions afectades, a qui no ha agradat gens la notícia. En declaracions a Catalunya Ràdio, Àngel Canosa, batlle de Blanes, es queixava, tot i que va agrair l’actitud dels responsables en comunicar personalment l’assumpte als alcaldes del territori.

A més, Àngel Canosa va demanar als responsables d’Adif que s’aprofitin les obres per desdoblar la via i convertir la via única en via doble, encara que això signifiqui que es trigui més.

Aquesta setmana han començat els treballs per retirar la catenària, mentre que diumenge està previst que es retiri la via del tren i a començaments del mes de març es farà la demolició dels pilars del pont antic.

Pla general del pont d’en Pitxota, ahir (ACN)

Tant Blanes com Lloret estan estudiant la manera de facilitar la mobilitat dels usuaris de Renfe, ja que ara mateix el bus que uneix Blanes amb Malgrat para a cinc minuts caminant de l’estació, perquè els autobusos no poden passar pels carrers propers, i això ha generat queixes per part dels passatgers.

spot_img

El + Vist