13.7 C
Blanes

El primer Campus d’Hostaleria i Esports per a joves migrants ha acabat amb bones valoracions

Organitzat per la Fundació Climent Guitart de Lloret i la Fundació Barça, ha comptat amb una 20a de joves migrants sense referents adults.

Darreres Notícies

Aquest dimecres ha finalitzat el primer Campus d’Hostaleria i Esports pel foment de l’ocupabilitat de joves migrants sense referents adults. Ha estat organitzat de manera conjunta per la Fundació Climent Guitart de Lloret i la Fundació Barça. Ha comptat amb una vintena de participants, que al llarg d’una setmana han adquirit habilitats enfocades al món professional i han pogut ampliar les seves expectatives laborals.

Les seves agendes han combinat la formació -tant en hostaleria com en idiomes i esport- el lleure i la cultura. Dos d’aquests joves migrants, l’Ali i en Soulimane valoren l’estada de manera molt positiva i asseguren que no tothom pot gaudir d’aquesta oportunitat.

Els participants del campus són joves tutelats per DGAIA, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, que viuen en centres gestionats per la Fundació Diagrama. La seva coordinadora de programes d’inserció, Ilene Glasser, exposa que l’objectiu principal és obrir-los les portes al món laboral.

Aquests nois tenen entre 16 i 18 anys i provenen del Marroc i del Senegal. Des de la Fundació Climent Guitart, la presidenta, Cristina Cabañas, destaca que són joves agraïts i que valoren molt aquesta oportunitat.

Per la seva part, Mariona Miret, responsable de programes de formació de la Fundació Barça, assenyala que són molt interessants i enriquidores les sinergiesque han pogut fer per donar vida a aquest projecte.

I des de DGAIA, la directora general, Ester Cabanes, ha volgut remarcar la implicació de diferents fundacions, empreses i entitats.

A Catalunya, entre els mesos de gener i maig, han arribat 945 infants i joves migrants sense acompanyament d’adults, una xifra que supera en més de 200 a la de l’any passat en els mateixos mesos. Actualment, més de 4.100 joves sense referents familiars formen part del sistema de protecció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist