9.1 C
Lloret de Mar

El projecte del Castell de Lloret busca conscienciar amb sentit de l’espectacle, segons Toni Cruz

És el director artístic de la iniciativa, que ha d'obrir portes la pròxima primavera.

Recreació de com serà el Castell de Lloret, un cop acabin les obres.
Recreació de com serà el Castell de Lloret, un cop acabin les obres.

Darreres Notícies

Les obres del Castell de Lloret avancen a bon ritme i la previsió és que d’aquí a un mes s’hi comenci a instal·lar tota la part tecnològica. És la referida al museu immersiu en 3D sobre canvi climàtic, que dotarà de continguts aquest edifici singular.

servicios profesionales jimenez

A més, el públic podrà gaudir d’unes vistes espectaculars de la badia de Lloret, des d’una nova terrassa que s’obrirà al pati del que fins ara era el Castell d’en Plaja, una de les icones de la destinació.

El projecte l’ha impulsat el propietari Gustavo Buesa de GBI Serveis, juntament amb Toni Cruz, de la Trinca i Gestmusic. És el director artístic de la iniciativa, qui destaca que el Castell de Lloret -un cop obri les portes- ha de ser un revulsiu per a veïns i visitants.

Toni Cruz assegura que “volem ensenyar a la gent què passa amb el canvi climàtic arreu del planeta des del punts de vista de l’espectacle, serà interessant, amb moltes innovacions, segurament serà el primer metavers de l’Estat espanyol amb sentit d’espectacle”.

toni cruz
Toni Cruz

El Castell de Lloret oferirà al visitant un viatge en 3 etapes per sentir i comprendre el canvi climàtic en tota la seva dimensió:

Toni Cruz destaca que l’obertura d’aquest museu -prevista a la primavera- servirà per obrir les portes del Castell, després de 80 anys sense poder-hi entrar i gaudir d’aquesta icona i de les vistes que hi ha.

Sala Causes. On el visitant s’endinsarà a través del metavers en un territori totalment inexplorat: les activitats humanes que han contaminat el planeta i han provocat l’escalfament global.

museu 1
Una de les sales del futur museu

Sala Conseqüències. El visitant viurà els efectes de l’emergència climàtica en primer persona: els dramàtics efectes de la desforestació a la selva amazònica; l’impacte d’un incendi de sisena generació; la contaminació dels oceans o el naufragi en una tempesta de gran dimensions. I ho farà amb el suport de l’última tecnologia existent: una pantalla LED de 12 metres de llargada, una plataforma que es mou i vibra al ritme de les imatges i tot tipus d’efectes sensorials: sonors, lumínics i tèrmics.

Sala Solucions. Per conèixer i experimentar amb un gran espectacle multisensorial. El visitant explorarà en aquest espai totes les claus per aturar la crisi climàtica, a través d’un bonic espectacle d’imatge, llum i so i diferents jocs digitals interactius.

museu 2
La nova tecnologia marca el museu immersiu en 3D.

L’espai està preparat per acollir escoles i instituts amb un recorregut fet a mida ja que el projecte vol esdevenir també una important eina pedagògica.

La compra del castell i la reforma han costat 8 milions d’euros i la previsió és atraure 100.000 visitants anuals, a banda de crear una 40a de llocs de treball. A més a més, la reforma ha anat a càrrec d’empreses locals.

maxresdefault 243
La il·luminació dels merlets

En temporada alta, a la façana s’hi projectarà un espectacle de llum i colors; mentre que la resta de l’any, l’edifici lluirà una il·luminació perimetral, que resseguirà cada un dels merlets del castell.

Quan acabin les reformes, serà un equipament plenament accessible, amb un ascensor per a 16 persones.

spot_img

El + Vist