Lloret de Mar torna a organitzar el projecte Rossinyol, que permet posar en contacte alumnat nouvingut als centres educatius de la vila amb estudiants universitaris. En l’edició presentada el passat divendres, s’han creat 19 parelles o mentories, de les quals es destaca la seva varietat cultural.

Albert Ferrández, regidor d’Educació, especifica que “de les 19 parelles, 12 són de nacionalitats diferents, són un reflex de com és Lloret”, davant la presentació feta el passat divendres, 25 de novembre, a la sala polivalent de la Biblioteca.

La iniciativa té com a voluntat fomentar el diàleg i l’intercanvi d’experiències entre estudiants universitaris i alumnat nouvingut. Per tant, l’objectiu és afavorir la integració social i cultural, i de pas fomentar l’ús del català com a llengua vehicular.

Aquest augment de parelles es possible des del curs passat gràcies a la dotació econòmica provinent del Pla de millora d’oportunitats educatives del Departament d’Educació de la Generalitat.
L’Escola Pere Torrent, l’Escola Pompeu Fabra, l’Institut-Escola Lloret de Mar, l’Institut Rocagrossa i Institut Ramon Coll i Rodés són els centres que formen part d’aquest projecte educatiu.
Els mentors que participen en aquest projecte són estudiants universitaris de la Universitat de Girona, provinents de Lloret de Mar i rodalies, que realitzen un acompanyament periòdic a aquests alumnes, s’inicia ara aquest mes de novembre i fins al mes de maig, per tal de donar a conèixer indrets de la vila i integrar-los així en el municipi, creant un sentiment d’arrelament al seu poble i afavorint la pràctica de la llengua catalana.