Dijous, 29 octubre 2020
16.9 C
Lloret de Mar
Una imatge de l'inici de curs a l'escola Esteve Carles

El PSC demana un lideratge educatiu rigorós al Departament d’Educació

És una de les demandes que fan els socialistes a través d’una de les cinc mocions que presenten al ple d’aquest dilluns.

Una imatge de l'inici de curs a l'escola Esteve Carles

Darreres Notícies

Municipis confinats els caps de setmana, comerços grans tancats i activitats suspeses

S'aturen totes les activitats extraescolars i l'activitat cultural i tanquen els centres esportius. Tampoc no es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Les mesures entraran en vigor aquest divendres i duraran, de moment, 15 dies.

Lloret de Mar avala dues de les propostes de l’estudi informatiu per ampliar la C-32

L'Ajuntament ha presentat al.legacions a l'estudi informatiu del nou ramal de la C-32 entre Tordera i Lloret i avala dues de les alternatives proposades.

Protocol de seguretat antiCOVID al cementiri amb motiu de Tot Sants

Com a mesures més destacades, hi ha la limitació de l’aforament a un màxim de 500 persones, un 25% del total.

La residència de gent gran i centre de dia es començaran a construir l’any 2022

Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament, després que el passat divendres signés un conveni amb la Generalitat, pel qual el govern català es compromet a finançar 48 places públiques noves al centre.

L’Ajuntament signa un conveni amb Pas a Pas per atorgar-li 9.000 euros

Es tracta d'un conveni que se signa anualment per ajudar a l'entitat a impulsar projectes per afavorir la inclusió d'infants que pateixen TEA.

El PSC presenta fins a cinc mocions per debatre al ple municipal d’aquest dilluns.

Dues fan referència a l’àmbit educatiu. La primera, se centra en l’emergència educativa provocada per la crisi del coronavirus. Els socialistes consideren que el govern de la Generalitat ha fet una mala gestió des que va començar la pandèmia i, en concret, critiquen el departament d’Educació, a qui acusen d’una important manca de planificació i de recursos extraordinaris, així com de claredat en les instruccions que ha donat als centres, entre altres coses.

Per aquest motiu, el portaveu socialista, Francisco Pastor, explica que cal instar el Departament d’Educació a exercir un lideratge educatiu que es basi en el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats i que garanteixi la seguretat de l’alumnat. A més, creu que falten més docents i més recursos per a les famílies més vulnerables. En total hi ha disset demandes.

L’altra moció que tracta sobre educació, proposa la creació del servei d’infermeria escolar. Francisco Pastor matisa que el professional que se n’encarregués hauria de fer un control i seguiment de l’alumnat amb malalties cròniques, ajudaria a fer una detecció precoç de problemes de salut o faria assessorament tècnic al medi educatiu, entre altres funcions.

Segons el PSC, aquest servei l’hauria d’implementar el govern de la Generalitat a totes les escoles de Lloret. I si no arriba a temps per al proper curs, la moció proposa crear una partida pressupostària el 2021 perquè se’n pugui fer càrrec l’Ajuntament en coordinació amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

La tercera moció que presenta el PSC preveu elaborar un Pla d’excel·lència i gestió integral de les platges de Lloret.Per elaborar aquest pla, caldria avaluar quina és la situació actual al litoral lloretenc, així com determinar les amenaces i oportunitats que cal considerar de cara al futur en el que fa referència al litoral del municipi. Així doncs, el document hauria de servir per preservar l’entorn natural d’una manera sostenible i per reordenar els serveis que hi ha i potenciar aquells que faltin.

L’Agenda 2030 de l’ONU marca una altra de les mocions presentades pel PSC. Entre altres coses, tenint en compte aquest document, la intenció és que s’identifiqui quin objectiu persegueix cadascuna de les accions municipals que s’impulsin, així com assenyalar en els pressupostos quines partides van destinades a impulsar accions marcades per l’Agenda 2030 o bé que es creï una pàgina web municipal dedicada a aquesta temàtica.

Aquesta Agenda aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides marca una sèrie d’accions a dur a terme arreu del món, en els àmbits econòmic, social i ambiental, per afavorir a un desenvolupament sostenible. Objectius que s’han d’assolir abans del 2030. 

Finalment, el PSC presenta una moció relacionada amb la gestió forestal d’acord amb el pla de prevenció d’incendis forestals 2020/2023. Els socialistes volen instar la Generalitat a aportar una partida pressupostària extraordinària perquè tant els ajuntaments com els propietaris de parcel·les intensifiquin el manteniment de les franges de protecció.

A més, també volen que s’impulsi un conveni amb l’ADF per realitzar les tasques que es pactin en el marc del pla de prevenció d’incendis.  El PSC també demana que es desenvolupin íntegrament les actuacions proposades en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del 2020 al 2023.

En aquesta ocasió, el podreu seguir a través del Facebook Live de Nova Ràdio Lloret, ja que la qualitat del so impedeix poder-lo retransmetre a través del canal convencional de l’FM ni a través de la pàgina web de l’emissora. Tot i així, un cop acabada la sessió, sí que es podran recuperar els diferents punts a través del nostre portal web.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,287SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.