Dimarts, 2 març 2021
10.6 C
Lloret de Mar
Una imatge de l'inici de curs a l'escola Esteve Carles

El PSC demana un lideratge educatiu rigorós al Departament d’Educació

És una de les demandes que fan els socialistes a través d’una de les cinc mocions que presenten al ple d’aquest dilluns.

Una imatge de l'inici de curs a l'escola Esteve Carles

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

El PSC presenta fins a cinc mocions per debatre al ple municipal d’aquest dilluns.

Dues fan referència a l’àmbit educatiu. La primera, se centra en l’emergència educativa provocada per la crisi del coronavirus. Els socialistes consideren que el govern de la Generalitat ha fet una mala gestió des que va començar la pandèmia i, en concret, critiquen el departament d’Educació, a qui acusen d’una important manca de planificació i de recursos extraordinaris, així com de claredat en les instruccions que ha donat als centres, entre altres coses.

Per aquest motiu, el portaveu socialista, Francisco Pastor, explica que cal instar el Departament d’Educació a exercir un lideratge educatiu que es basi en el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats i que garanteixi la seguretat de l’alumnat. A més, creu que falten més docents i més recursos per a les famílies més vulnerables. En total hi ha disset demandes.

L’altra moció que tracta sobre educació, proposa la creació del servei d’infermeria escolar. Francisco Pastor matisa que el professional que se n’encarregués hauria de fer un control i seguiment de l’alumnat amb malalties cròniques, ajudaria a fer una detecció precoç de problemes de salut o faria assessorament tècnic al medi educatiu, entre altres funcions.

Segons el PSC, aquest servei l’hauria d’implementar el govern de la Generalitat a totes les escoles de Lloret. I si no arriba a temps per al proper curs, la moció proposa crear una partida pressupostària el 2021 perquè se’n pugui fer càrrec l’Ajuntament en coordinació amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

La tercera moció que presenta el PSC preveu elaborar un Pla d’excel·lència i gestió integral de les platges de Lloret.Per elaborar aquest pla, caldria avaluar quina és la situació actual al litoral lloretenc, així com determinar les amenaces i oportunitats que cal considerar de cara al futur en el que fa referència al litoral del municipi. Així doncs, el document hauria de servir per preservar l’entorn natural d’una manera sostenible i per reordenar els serveis que hi ha i potenciar aquells que faltin.

L’Agenda 2030 de l’ONU marca una altra de les mocions presentades pel PSC. Entre altres coses, tenint en compte aquest document, la intenció és que s’identifiqui quin objectiu persegueix cadascuna de les accions municipals que s’impulsin, així com assenyalar en els pressupostos quines partides van destinades a impulsar accions marcades per l’Agenda 2030 o bé que es creï una pàgina web municipal dedicada a aquesta temàtica.

Aquesta Agenda aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides marca una sèrie d’accions a dur a terme arreu del món, en els àmbits econòmic, social i ambiental, per afavorir a un desenvolupament sostenible. Objectius que s’han d’assolir abans del 2030. 

Finalment, el PSC presenta una moció relacionada amb la gestió forestal d’acord amb el pla de prevenció d’incendis forestals 2020/2023. Els socialistes volen instar la Generalitat a aportar una partida pressupostària extraordinària perquè tant els ajuntaments com els propietaris de parcel·les intensifiquin el manteniment de les franges de protecció.

A més, també volen que s’impulsi un conveni amb l’ADF per realitzar les tasques que es pactin en el marc del pla de prevenció d’incendis.  El PSC també demana que es desenvolupin íntegrament les actuacions proposades en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del 2020 al 2023.

En aquesta ocasió, el podreu seguir a través del Facebook Live de Nova Ràdio Lloret, ja que la qualitat del so impedeix poder-lo retransmetre a través del canal convencional de l’FM ni a través de la pàgina web de l’emissora. Tot i així, un cop acabada la sessió, sí que es podran recuperar els diferents punts a través del nostre portal web.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica