18.1 C
Lloret de Mar
Accions de neteja durant la pandèmia (Ajuntament)

El PSC vol que la Generalitat compensi als ajuntaments les despeses extraordinàries per la pandèmia

És una de les tres mocions que presenta el partit al ple de dilluns. També demana

Accions de neteja durant la pandèmia (Ajuntament)

Darreres Notícies

El PSC vol que Lloret exigeixi a la Generalitat que ajudi els ajuntaments a compensar totes aquelles accions que s’han hagut d’impulsar arran de la pandèmia.

Els socialistes presenten una moció al ple de dilluns vinent on exposen que la situació de pandèmia ha obligat el ens locals a impulsar mesures extraordinàries, com ara l’increment de la neteja. Unes accions que han tingut un cost important que ha anat a càrrec dels mateixos consistoris.

El portaveu socialista, Francisco Pastor, exposa que tant des d’Europa com des de l’Estat espanyol s’han tirat endavant mesures de suport als ajuntaments i considera que s’ha de reclamar al Govern català que faci el mateix.

El PSC també presenta una moció en favor de reduir l’escletxa digital en les persones grans del municipi. El portaveu socialista remarca que hi ha molta gent gran que té dificultats per poder dur a terme tots els tràmits i serveis que s’ofereixen de manera virtual i que tenen tant de pes des que va esclatar la pandèmia. Per això creu que l’Ajuntament els ha de donar un cop de mà.

A més, la moció també demana una xarxa oberta de wifi a tot el municipi per ajudar la ciutadania a tenir accés a tots els serveis que es presten telemàticament.

Finalment, una tercera proposta dels socialistes pretén la creació de la Taula local de capacitats diferents i l’elaboració d’un pla local d’acció i atenció a la diversitat. Una demanda que la formació ja va fer al juliol a través d’un prec i que ara torna a plantejar en forma de moció.

La taula hauria d’estar formada per entitats i persones particulars que puguin fer aportacions destacades amb l’objectiu de fomentar la participació social de les persones amb capacitats diverses en els diferents àmbits socials, com el laboral o l’oci.

El ple de dilluns vinent se celebrarà de manera telemàtica i es podrà seguir en directe a través de la pàgina web i el Facebook Live de la ràdio.

spot_img

El + Vist