21.3 C
Lloret de Mar

El Puntet és el punt logístic de diverses iniciatives ciutadanes solidàries per combatre la crisi sanitària

A través del Puntet es coordina el repartiment de diferent material, com les viseres i màscares fetes amb impressores 3D o les caixes de metacrilat.

El Jovent Solidari preparant màscares
El Jovent Solidari preparant màscares

Darreres Notícies

El Puntet s’ha convertit, aquests dies, en el centre logístic de diverses iniciatives ciutadanes solidàries. Són accions impulsades per combatre la crisi sanitària que estem vivint.

La regidora de Joventut, Marina Nicolàs, explica que, per exemple, la comunitat Makers fa mascaretes amb impressores 3D des de casa seva i després es crea tota una xarxa per distribuir-les: algú les recull i les porta al Puntet, on el Jovent Solidari les esterilitza i, després, es reparteixen als punts d’interès. El mateix és fa amb les caixes de metacrilat que, per cert, es fa una crida a les persones que en puguin tenir perquè les donin.

Les caixes de metacrilat protegeixen el personal sanitari a l’hora d’intubar un pacient (El Puntet)

Tal com ha explicat la regidora, les caixes de metacrilat es fan servir com a protecció addicional per augmentar la seguretat del personal sanitari a l’hora d’intubar pacients amb coronavirus. El cub transparent de metacrilat cobreix el cap del pacient durant la intubació; la caixa té dos forats a un costat pels quals els metges poden inserir les mans i fer el procediment d’intubació mentre es protegeixen de les partícules respiratòries del pacient. Si algú en té, que contacti amb el Puntet per fer-les arribar.

I el Puntet també recull, com ha detallat la regidora, les màscares d’snorkel del Decathlon, ja que l’Hospital Trueta de Girona ha fet una crida a tothom que en tingui perquè les doni per poder convertir-les en respiradors. Els Makers de Lloret estan estudiant com fer-ho i tothom que en vulgui donar una ha d’enviar un correu electrònic a [email protected] i li passaran a recollir.

Per poder coordinar totes aquestes accions, l’Ajuntament està en contacte permanent amb el CAP per copsar totes les necessitats. A més, els membres del Puntet estan atents a qualsevol petició per atendre a tothom que ho requereixi.

Marina Nicolàs ha volgut ressaltar la bona feina que estan fent el grup de Jovent Solidari. El Puntet és la seu d’aquest col·lectiu creat arran de la crisi sanitària amb la voluntat d’ajudar en tot el que estigui a les seves mans.

spot_img

El + Vist