20.1 C
Lloret de Mar
Fent el reconeixement al restaurant El Trull (Ajuntament de Lloret)

El restaurant El Trull, el Bar Parada i l’Hotel Garbí, els establiments que més vidre han recollit

L'Ajuntament els ha fet un reconeixement aquest dimecres al matí, en el marc d’una nova edició del Movimiento Banderas Verdes de l’entitat Ecovidrio.

Fent el reconeixement al restaurant El Trull (Ajuntament de Lloret)

Darreres Notícies

L’Hotel Garbí, el restaurant El Trull i el Bar Parada han estat reconeguts per l’Ajuntament com als establiments hostalers que més quantitat d’envasos de vidre han recollit durant aquest estiu, cadascun en la seva respectiva categoria. El reconeixement s’ha fet aquest dimecres al matí, en el marc d’una nova edició del Movimiento Banderas Verdes de l’entitat Ecovidrio.

La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, remarca que aquests tres locals se sumen als que ja van ser reconeguts l’any passat i que han seguit fent una gran tasca de reciclatge de vidre, que són l’Hotel Evenia Olympic, el Restaurant Sybius Cala Canyelles i el Bar Macondo Beach House. Com a grans generadors de vidre, és molt important la tasca de reciclatge que duen a terme.  

“El sector de l’hostaleria genera el 52% dels envasos de vidre i, per tant, la seva col·laboració és imprescindible per avançar cap a una societat circular; des de l’Ajuntament només ens queda agrair la seva col·laboració”

Marina Nicolàs
Fent el reconeixement al Bar Parada (Ajuntament de Lloret)
Fent el reconeixement al Bar Parada (Ajuntament de Lloret)

Tal com informa l’Ajuntament, cada temporada són més els establiments que mitjançant les campanyes d’Ecovidrio s’adhereixen al servei municipal de recollida porta a porta de vidre i s’ha observat una millora en la qualitat del material separat, lliure d’impropis, com gots i copes, plats de cristall, elements de ceràmica o porcellana, així com una major sensibilització ambiental dels establiments HORECA, peces clau en l’èxit dels resultats de recollida selectiva del municipi.

Fent el reconeixement a l'Hotel Garbí (Ajuntament de Lloret)
Fent el reconeixement a l’Hotel Garbí (Ajuntament de Lloret)

Durant els mesos d’estiu s’han realitzat 542 visites presencials a establiments del municipi, permetent incrementar en 187 els establiments que han començat a recuperar la fracció de vidre. Aquestes visites i accions de seguiment són fruit de la participació de Lloret de Mar a la iniciativa “Banderas Verdes”, juntament amb 25 municipis més de Catalunya. Totes les localitats tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per aconseguir la bandera en l’edició de 2022.

En l’àmbit estatal, aquesta campanya d’Ecovidrio s’ha dut a terme a 118 municipis costaners pertanyents a 5 comunitats autònomes, comptant amb la participació de 15.397 establiments hostalers.

spot_img

El + Vist