24.3 C
Lloret de Mar
Una de les piscines del Samba.

El Samba, el primer hotel d’Europa pel seu compromís amb el medi ambient

Compta amb diversos distintius de qualitat ambiental, segells i ecoetiquetes, fruit de la política sostenible que l’establiment duu a terme des del 1997.

Una de les piscines del Samba.

Darreres Notícies

L’hotel Samba de Lloret s’ha convertit en el primer a Europa a obtenir diferents certificacions per pràctiques sostenibles implementades des de fa 25 anys. Són diversos distintius de qualitat ambiental, segells i ecoetiquetes, fruit de la política sostenible i compromesa amb el medi ambient que l’establiment duu a terme des del 1997.

Una de les responsables de l’hotel Samba, Laura Pérez, explica que “no ens volem estancar només amb l’aigua, volem avançar amb la gestió de residus i ja hem instal·lat plaques solars”.

En concret, el Samba fa servir un sistema de reutilització d’aigües residuals, que permet recollir i tractar les aigües grises de les més de 400 habitacions i, posteriorment, retornar-les al sistema per omplir les cisternes dels vàters. Gràcies a això, ha aconseguit estalviar 260.000.000 de litres d’aigua, l’equivalent a 80 piscines olímpiques, o la quantitat d’aigua que podrien consumir un miler de famílies durant tot un any.

A més, aquest hotel continua implementant altres mesures per reduir el consum d’aigua, com serien la utilització de reductors a les aixetes, o la disminució de la profunditat de la piscina. També col·labora amb l’ICRA (Institut Català de Recerca de l’Aigua) en diversos projectes per trobar altres aplicacions a l’aigua reutilitzada, com podria ser el regadiu.

El Samba també ha engegat recentment un sistema de buffet monodosi per no malbaratar aliments (amb què s’han estalviat dues tones de menjar) i ofereix als seus clients una habitació ecosostenible, en què -pel mateix preu- durant l’estada no es fa la neteja i així permet estalviar aigua i llum. Segons fonts de l’hotel, aquest tipus d’habitació està tenint una bona acollida.

spot_img

El + Vist