28 C
Lloret de Mar
Enric Dotras

El sector de l’hostaleria demana elevar les penes en delictes com robatoris o furts

Defenses que la reiteració del delicte i que els lladres entrin a la presó un dia i l’endemà en surtin, ha de finalitzar.

Enric Dotras

Darreres Notícies

El sector de l’hostaleria de les comarques de Girona reclama una millora del codi penal, en la mateixa línia que l’Associació Catalana de Municipis. Es tracta d’una reivindicació compartida, que es basa en la importància d’adaptar la legislació vigent a la creixent inseguretat que pateixen els municipis de les comarques gironines i la resta de Catalunya.

- Publicitat -

La demanda s’ha expressat en les darreres edicions del Dia Mundial del Turisme. Allà, la federació d’hostaleria de les comarques gironines ha reclamat una modificació del codi penal, per poder elevar les penes quan es cometen delictes com robatoris i furts en establiments tant públics com privats, així com en habitatges particulars.

El sector defensa que la reiteració del delicte i que els lladres entrin a la presó un dia i l’endemà en surtin, ha de finalitzar. I això, opina, només es pot fer amb una modificació de la llei. El vicepresident primer de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona i president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, Enric Dotras, denuncia que “no pot ser que contínuament es facin petits furts, que es puguin fer tants com es vulguin i no passi res”.

Des de la Federació demanem que aquesta modificació sigui global, de forma que també reguli les activitats com el Top Manta i la prostitució a les carreteres. En l’actualitat només es sancionen de forma administrativa i no penal. I segons els hotelers, malmeten la imatge del territori.

La Federació d’Hostaleria considera que la seguretat ha de ser una prioritat fonamental per les administracions. Tant pel que fa a la preservació de la seguretat dels ciutadans i residents, com per garantir la imatge de país segur, davant dels milions de visitants que hi venen a gaudir de les seves vacances.

L’any 2018 les comarques de Girona van rebre 7,8 milions de visitants, un 40% del total a Catalunya (que van ser 19 milions). Recordem que més d’un milió van passar per Lloret. El turisme és un motor econòmic important del territori i un dels factors fonamentals en què es basa és la seguretat.

Recordem que la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona la formen 11 associacions i gremis del territori, com el de Lloret de Mar. Representa hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, cases de turisme rural, entre d’altres. Avui en dia suma més de 1.600 empreses.

spot_img

El + Vist