8 C
Lloret de Mar

El servei de mediació de l’institut Rocagrossa ajuda a resoldre conflictes entre la comunitat educativa

Ja fa anys que el servei funciona, però cada curs treballen per millorar-lo i fer-lo créixer.

El servei de mediació (Institut Rocagrossa)
El servei de mediació (Institut Rocagrossa)

Darreres Notícies

L’institut Rocagrossa ofereix un servei de mediació per intentar que hi hagi una resolució pacífica i acordada de qualsevol tipus de conflicte que pugui sorgir al centre. El docent responsable és Pep Valls, que explica que el servei gestiona conflictes entre qualsevol persona que formi part de la comunitat educativa. Així doncs, es pot intentar solucionar un problema, per exemple, entre dos alumnes o entre un alumne i un professor.

servicios profesionales jimenez

Pep Valls argumenta que no són casos d’assetjament. En aquest sentit, assegura que el Rocagrossa és un institut on no es produeixen aquest tipus de conflictes. Els casos que arriben al servei de mediació són més aviat disputes entre alumnes o amb algun professor, que de vegades van més enllà de les quatre parets del centre i que poden tenir repercussió fins i tot a les xarxes socials. En cap cas, però, es tracta d’un assetjament cap a una persona en concret.

Uns alumnes a l'hora del pati (Institut Rocagrossa)
Uns alumnes a l’hora del pati (Institut Rocagrossa)

Ara mateix, per exemple, estan gestionant la mala relació que hi ha entre dues alumnes que ve des de primària i que s’ha anat incrementant amb el pas dels cursos.

“No hi ha un assetjament focalitzat en una víctima i un grup que assetja, sinó que és una extensió del que es genera a l’institut quan es troben al carrer i hi estem treballant i fins i tot hem arribat a certs acords per disminuir la conflictivitat”

Pep Valls

El servei, que garanteix completament l’anonimat dels usuaris, està liderat per orientadors, però en poden formar part alumnes voluntaris degudament formats al respecte. De fet, des de fa un temps tot l’alumnat de secundària rep una formació que és de vuit hores anuals i, a partir d’aquí, els alumnes que volen es presenten com a voluntaris. Aleshores, se’ls fa una formació més específica i se’ls avisa perquè col·laborin en casos concrets.

Unes alumnes gestionant un conflicte (Institut Rocagrossa)
Unes alumnes gestionant un conflicte (Institut Rocagrossa)

L’objectiu final de tot plegat, segons Pep Valls, és aconseguir conscienciar tota la comunitat educativa perquè tothom estigui alerta i es detectin les problemàtiques per prevenir-les abans que el conflicte arribi massa lluny.

“El que pretenem és que tota la comunitat educativa es converteixi en guaites, en captadors potencials de possibles conflictes, per a fer una tasca preventiva”

Pep Valls

El servei de mediació fa anys que funciona al Rocagrossa, però des del centre cada curs treballen per fer-lo créixer i millorar-lo.

spot_img

El + Vist