Divendres, 5 març 2021
8.1 C
Lloret de Mar
Un professional del servei amb un pacient

El Servei de Suport Immediat a Domicili de la Corporació ha atès 600 pacients de tot el territori des del 2012

Tot i la situació excepcional provocada per la Covid-19, el servei s’ha mantingut actiu al llarg d’aquests mesos.

Un professional del servei amb un pacient

Darreres Notícies

Dulsat: “El passeig és l’artèria principal i volem que la gent pugui escollir”

Dilluns comença el període de votacions sobre com ha de ser la mobilitat al passeig i l'alcalde anima tothom a participar-hi.

Lloret estrena el videoclip ‘No callis’ per commemorar el 8M

L'ha gravat Bustek Films amb motiu del Dia de les dones i s'estrena aquest dissabte al Teatre, on també es farà la lectura del manifest institucional.

Oberta la convocatòria d’ajudes per pagar el lloguer de l’habitatge

La Generalitat atorga aquesta ajuda a les persones que, arran de la pandèmia, han acumulat deute per pagar el lloguer de casa seva.

‘Amor oscuro’ destapa per què uns sonets de Lorca van estar amagats 50 anys

L'espectacle arriba a Lloret demà divendres, a les 20 hores, dins del programa Lloret Espai Off.

‘Lost in August’ actuaran en ‘streaming’ des dels Bucs d’El Puntet

Oferiran un concert de versions, avui dijous, a les 20 hores, a través de les xarxes socials dels Bucs i d'El Puntet.

El Servei de Suport Immediat a Domicili de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva ha atès, fins ara, un total de 600 pacients de tot el territori. Es tracta d’un projecte que té per objectiu l’atenció domiciliària a pacients en situació de final de vida i als seus familiars.

Va començar a funcionar l’any 2012 a l’Alt Maresme, que ha concentrat, fins ara, 533 pacients. A La Selva Marítima es va posar en marxa més tard, el 2018, i des de llavors s’han atès 67 persones. Cal destacar que el 75% d’aquests 600 pacients patien malalties oncològiques. Josep Puig, president de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital i impulsor del projecte, explica que són unes xifres que “representen milers i milers d’hores, però encara hem de dedicar-ne més”.

Tot i la situació excepcional provocada per la Covid-19, el servei s’ha mantingut actiu al llarg d’aquests mesos, gràcies al finançament de les entitats col·laboradores. Puig explica que s’ha actuat sempre seguint els protocols de seguretat per evitar la propagació del virus. D’aquesta manera, s’ha pogut seguir acompanyant pacients i famílies, per evitar els sentiments d’angoixa provocats per la situació d’aïllament i la por al contagi del coronavirus.

El Servei de Suport Immediat a Domicili està format per professionals de l’àmbit de la salut i del teixit associatiu de la zona. Atenen les persones als seus domicilis, donant una resposta àgil i especialitzada a les necessitats d’atenció personal dels pacients que tenen un pronòstic de vida curt, d’alta càrrega de cures i alt impacte emocional.

És un projecte reconegut per l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya que, a més, ha rebut dos premis: el de la Fundació Avedis Donabedian, de qualitat en integració assistencial, i el de Recerca de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.