15.6 C
Lloret de Mar

El suïcidi, la primera causa de mort no natural entre els joves

Per prevenir aquest tipus de conductes, El Puntet ha engegat un projecte amb els instituts de Lloret de Mar.

Isaac lloveras, en una de les xerrades en un institut de Lloret.
Isaac lloveras, en una de les xerrades en un institut de Lloret.

Darreres Notícies

El suïcidi és la primera causa de mort no natural entre els joves. Per a prevenir-lo així com els problemes de salut mental agreujats per la Covid, el Puntet ha engegat un projecte amb els instituts de Lloret de Mar.

servicios profesionales jimenez

La regidora de Joventut, Marina Nicolàs, assenyala que “és important abordar-ho des dels instituts, amb llibertat i que sàpiguen els recursos que hi ha, amb la pandèmia s’ha empitjorat la situació”.

Isaac Lloveras, Marina Nicolàs i Carles Carbonell, a davant del Puntet
Isaac Lloveras, Marina Nicolàs i Carles Carbonell, a davant del Puntet

El projecte consisteix en dur a terme xerrades sobre salut mental i emocional, per tal de parlar d’aquesta pandèmia amb els joves i que sàpiguen els recursos que tenen al seu abast.

El responsable és Isaac Lloveras, psicòleg especialitzat en prevenció de la conducta suïcida. Després de diverses sessions a les aules, conclou que “hi ha hagut una davallada en la concentració, més crispació a les aules, abús de pantalles i en alguns casos, autolesions”.

En el que portem d’any, s’han fet fins 13 sessions a les aules, amb un total de 325 joves, la majoria de Segon de la ESO.

El projecte sobre salut mental i emocional també impulsa una formació per a docents, per millorar la detecció dels problemes i que tinguin més eines per poder intervenir.

spot_img

El + Vist